Boekreview| Van dromen naar doen (een cursus geluk in 40 dagen)

NaamloosHet cursusboek Van dromen naar doenEen cursus geluk in 40 dagen viel op mijn verjaardag in de brievenbus. Een leuk en inspirerend begin van een nieuw levensjaar! Dit zelfhulp boek bevat, naast laagdrempelige opdrachten, prachtige illustraties. Lees volgende week op deze pagina het interview met schrijfster & illustrator Petra van Dreumel!

40 dagen

Petra probeert je 40 dagen lang iedere dag inspiratie en inzicht te geven via eenvoudige oefeningen. Zodat je na 40 dagen in staat bent je geluk te vinden en een stukje dichterbij bent om je dromen waar te maken. Een prachtig hoofdstuk vind ik: Hallo angst mag ik je knuffelen? Een andere favoriet is: Wie was jij voordat de wereld je vertelde wie je hoort te zijn?

Naamloos
© Boekerij

Eigen stijl

Petra heeft een eigen stijl van illustreren en de prachtige, fleurige illustraties springen er bovenuit. Haar illustraties geven je een positief gevoel en maken je blij.

Klein notitieboekje

Van dromen naar doen Een cursus geluk in 40 dagen vond de oorsprong in een klein notitieboekje. Petra van Dreumel gebruikte dit notitieboekje tijdens haar zoektocht naar antwoorden op haar eigen levensvragen. In het notitieboekje schreef zij al haar oefeningen en ervaringen op aangevuld met tekeningen, knipsels en quotes. Gaandeweg ontstond het idee om als aanvulling op alle geweldige, grote en dikke boeken over persoonlijke ontwikkeling een klein boekje te maken. Een laagdrempelig boekje wat anderen tot steun kan zijn bij hun zoektocht naar het antwoord op: wie ben ik en wat kan ik?

Naamloos
© Boekerij

Juiste mix

Het cursusboek bevat een juiste mix van opdrachten, teksten en illustraties. De cursus verveeld geen moment. De opdrachten zijn leuk om te doen (ook al is het nodig daarbij diep in jezelf te kijken). Terwijl ik het cursusboek dicht sla blijf ik met een blij en positief gevoel achter en ik bedenk mij dat het fijn is het boek in de boekenkast te hebben staan om het nog eens na te kunnen bladeren.

Meer lezen? Haast je naar de boekwinkel voor dit inspirerende boek!

Naamloos

Foto dagdromende vrouw: Freepik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s