Het Brein Body Dieet (Boekreview)

Recent verscheen bij HarperCollins Het Brein Body Dieet van vrouwengezondheidsexpert Sara Gottfried. In dit boek besteedt zij breeduit aandacht aan de connectie tussen het vrouwenbrein en het lichaam.

Naamloos

Over de schrijfster

Sara Gottfried is een veelzijdige vrouw. Niet alleen is zij bio-ingenieur, arts, keynote speaker, moeder en  hoofd medische dienst van Metagenics, daarnaast is zij is ook  auteur van drie New York Times bestsellers.

Kringloop

Op het moment dat er geen gezonde relatie is tussen het brein en het lichaam functioneert het vrouwelijke hormoonstelsel niet naar behoren en kom je aan, ontwikkel je ontstekingen en wordt je ziek. Wanneer je lichamelijk ziek bent kan je brein niet optimaal functioneren. Zo creëer je een kringloop van oorzaak en gevolg waar geen einde aan komt.

Op de eerste plaats 

Sara Gottfried geeft op haar website aan naast haar diverse bezigheden op de eerste plaats vrouw te zijn. Een vrouw als jij en ik. Een vrouw die uit eigen ervaring weet hoe het is om je voortdurend moe, chagrijnig , dik en soms overweldigd te voelen.

Ook dokters gaan naar de dokter

Ook dokters gaan naar de dokter wanneer zij ziek zijn. De dokter die Sara Gottfried behandelde na een angstige en traumatische val, kon niet meer voor haar doen dan anti-conceptie en prozac voorschrijven. Dit voelde niet goed aan voor haar en zij besloot haar medische training op zich zelf toe te passen. Ze veranderde haar levenswijze nadat zij haar klachten lang verwaarloost had. Binnen een maand voelde zij zich aanzienlijk beter.

Zoektocht

Sara had het gevoel haar leven terug hebben gekregen en besloot het pad wat zij had afgelegd te gebruiken als inspiratiebron voor anderen. Zo begon haar zoektocht om een meer dan capabele gynaecoloog en functioneel geneeskundige arts te worden. Het werd voor haar essentiel, de centrale rol te leren begrijpen die de hersenen spelen bij het genezen van het lichaam.

 

Het boek

Het Brein Body dieet helpt je om in 40 dagen een gezonde verbinding tussen brein en lichaam te ontwikkelen. Zo wordt je gezonder en energieker en val je blijvend af. Dit boek helpt je om in de juiste verhoudingen te eten zonder dat je voedingsgroepen moet buitensluiten. Je nieuwe leefstijl, ontspanning en slaap doen de rest. Ook bevat het boek diverse recepten. De romige broccolisoep is mijn favoriete recept (blz.418)

Het Brein Body dieet is een interessant en leerzaam boek met een duidelijke uitleg en een frisse realistische kijk op vrouw en gezondheid.

De schrijfstijl van Sara zal veel vrouwen aanspreken. Zij geeft de lezer het gevoel persoonlijk met hun in gesprek te zijn.

 

 

Bron: https://www.saragottfriedmd.com/about-dr-sara/

https://mariashriver.com/sara-gottfried-tips-keeping-brain-sharp-age/

 

2 reacties op “Het Brein Body Dieet (Boekreview)

  1. Is (denk ik) algemeen bekend dat voeding en functioneren van lichaam bij elkaar hoort. Maar wat zit er allemaal in ons voeding verwerkt. Waar zijn groente en fruit mee bespoten. En op zoek gaan naar een goede dokter is een ramp. Toch misschien dat boek bestellen. Ben nooit te oud om te leren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s