Goed zoals je bent (De psychologie van het zelfvertrouwen)

Goed zoals je bent is het eerste boek van psycholoog en coach Frederike Mewe.

Goed zoals je bent is het eerste boek van psycholoog en coach Frederike Mewe. Het eerste wat opvalt aan dit boek is de prachtige cover. De omslag bevat een moderne één lijntekening van een vrouwengezicht in minimalistische stijl en geeft duidelijk de schrijfstijl van de schrijfster weer: helder en duidelijk. Frederike verwoord uitstekend gevoelens en patronen. Zij is openhartig over het feit dat het pad waarop zij je wil begeleiden, zelf heeft afgelegd en dat zij kan putten uit eigen ervaringen. Mede daardoor is ze een auteur die de kern weet te raken.

Wij willen graag allemaal dat mensen ons leuk vinden om wie we zijn. Maar vinden we onszelf eigenlijk wel leuk zoals we zijn? Helaas zijn wij zelf vaak onze grootste vijand.

Zolang je eigenwaarde blijft zoeken in je omgeving is het lastig om gezonde relaties op te bouwen. Bij een gepreoccupeerde hechtingstijl is het vooral belangrijk te werken aan je zelfbeeld. Vaak is iemand te streng voor zichzelf. Herken je jezelf hierin? Dan mag je leren om jezelf positiever te zien en milder voor jezelf te worden. Daarover gaat dit boek, Goed zoals je bent.

Frederike wil anderen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling en mensen stimuleren niet stil teblijven staan in het hier en nu. Ook legt zij de werking van ons stresssysteem uit. Ze legt aan je uit wat je kunt doen om van jezelf te houden. Dit heeft niet te maken met zelfvertrouwen in tegenstelling tot wat je zou verwachten! Ze leert je om anders naar emoties te kijken. Ze helpt je van het punt waar je je klein houdt, naar het punt waar je accepteert en ervaart er volledig te mogen zijn. Je bent goed zoals je bent.

In het boek gaat zij in op het gegeven waarom wij we vaak moeite hebben onszelf goed te vinden en waarom wij ons eigenlijk nou zo onzeker voelen. Ze helpt je om los te laten wat een ander vindt. Ze gaat er dieper op in hoe het jezelf niet goed genoeg vinden is ontstaan. Een slechte start? De druk vanuit de prestatiemaatschapij? (Tegenwoordig moeten we immers veel ballen tegelijk in de lucht houden.) Je innerlijke criticus? Het ouderschap? Een slechte start is ook een mogelijk oorzaak. Naast duidelijke uitleg bevat dit boek *oefeningen om een positiever zelfbeeld te krijgen en zo milder en aardiger voor jezelf te zijn.

Nieuwsgierig geworden naar het boek? Lees hier het gratis boekfragment!

*Om het je makkelijker te maken om de oefeningen uit het boek ook daadwerkelijk te doen, heeft Frederike een invulbaar werkboek voor je gemaakt! Het werkboek vindt je hier.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025910310
  • Pagina’s: 224
  • Publicatiedatum: 22-03-2022
  • paperback € 20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s