Gezond barbecueën met de buitenkeukens van Roostr

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat barbecueën ongezond is maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel, het kan juist passen bij een gezonde leefstijl. (Foto door Narda Yescas op Pexels.com)

Hoe heerlijk is het om met dit mooie weer binnen naar buiten te halen? Om gezellig buiten te koken (lees barbecueën) en te eten met familie en vrienden?

Barbecueën is natuurlijk leuk en gezellig, maar sommige aspecten zijn iets minder leuk. Wie vaak buiten barbecuet herkent zich vast in het volgende: een gebrek aan werk- en opslagruimte. Waar laat je al je benodigdheden voor de barbecue? De barbecuetang, barbecuespiesen, barbecuespatels, het bord met het rauwe vlees, groenten en fruit? Vaak moet je slepen met tafels om extra werkruimte te creëren en regelmatig valt er door ruimtegebrek wat om of op de grond.

Met de buitenkeukens van Roostr is dat verleden tijd. Alle A merken Kamado’s kunnen worden ingebouwd, Big Green Egg, Kamado Joe, Monolith en The Bastard. De Rubix Roosterframes hebben een mooi design en zijn gemaakt van een combinatie van roestvast en verzinken staal. Hierdoor zijn de buitenkeukens duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Doordat de buitenkeukens uit verschillende blokken bestaan, kun je makkelijk een buitenkeuken maken die geheel bij je past. De metalen planken zijn voorzien van dik vilt waarop je bijvoorbeeld je barbecuetangen, barbecuespatels en barbecuespiesen kunt leggen zonder dat je krassen krijgt. Onderin ligt een stalen raster waarop je het barbecuegerei kunt leggen als ze nog heet zijn. Ook zit er aan de voorzijde een rail waar je benodigdheden aan kunt hangen.

De buitenkeukens van Roostr hebben een mooi design en zijn makkelijk te onderhouden. Alle A merken Kamado’s kunnen worden ingebouwd (Foto: Kamado Express)

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat barbecueën ongezond is maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Integendeel, het kan juist passen bij een gezonde leefstijl. Barbecueën kan zelfs een gezonder alternatief zijn dan bijvoorbeeld frituren of bakken in boter of olie. (Zorg er wel voor dat de grill van de barbecue helemaal schoon is voordat  je begint, want een dikke laag verkoolde aanslag op je grill kan ervoor zorgen dat  het barbecueën juist een stuk ongezonder is.)

Dat vlees van de barbecue gezonder kan zijn dan wanneer je het bakt of frituurt, komt omdat het minder vet bevat. Je gebruikt bij het barbecueën geen vet bij de bereiding en er loopt juist veel vet uit het vlees tijdens het grillen. Wanneer je vlees frituurt of bakt wordt het juist vetter doordat het vet in het vlees trekt. Dit is een keer niet erg en zal geen invloed hebben op je gezondheid maar wanneer je regelmatig te vet eet kan dit ervoor zorgen dat je cholesterol ongemerkt te hoog wordt en dit kan het risico op hart en vaatziekten verhogen.

Hoe heerlijk is het om met dit mooie weer binnen naar buiten te halen en gezellig samen buiten te barbecueën en te eten. (Foto door fauxels op Pexels.com)

Behalve vlees kun je ook groenten en fruit grillen op de barbecue. Groenten en fruit hoef je niet in te smeren met olie of boter voordat je ze op de barbecue legt. Daarnaast zijn ze gegrild bijna net zo gezond als wanneer je ze rauw zou eten omdat ze na het grillen nog veel gezonde voedingstoffen bevatten zoals: vezels, vitamine en mineralen.

De laatste stap om gezonder te barbecueën is te zorgen dat de temperatuur gelijk blijft en niet te hoog wordt. Bevat het vlees veel vet of is het erg vochtig door de marinade? Dep het dan droog voor je het op de barbecue legt! En mocht er toch een stukje van je vlees, groente of fruit zwart geworden zijn, laat dit dan op je bord liggen.

Meer weten? Ga naar de website van Kamado Express voor meer informatie over de Roostr buitenkeukens.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Kamado Express.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s