Love yourself (alsof je leven ervan afhangt)

 

Naamloos
Love yourself (alsof je leven ervan afhangt) en als je er goed over nadenkt kloppen deze woorden als een zwerende vinger. Want als je niet van je zelf houdt hoe kun je dan goed voor jezelf zorgen? (Bron achtergrond harten: pptBackgrounds)

Internationale bestseller

Kamal Raviant is de schrijver van deze succesvolle internationale bestseller. Op zijn 18de trad Raviant toe tot de infanterie van het Amerikaanse leger, daarna ging hij studeren, beklom de Himalaya, liep de 885 kilometer telende pelgrimstocht, Santiago de Compostella, door Spanje en  mediteerde hij met Tibetaanse monniken in het klooster van de Dalai Lama. Daarnaast richtte hij een bedrijf op. Maar zijn belangrijkste transformerende ervaring was het leren houden van zichzelf. Vandaag de dag is  schrijven zijn grootste passie.

Naamloos
Ravikant was CEO van een bedrijf dat failliet ging en ging daarnaast ook in zijn privéleven door een donkere periode.

Angst om te falen

Bijna had Love yourself (alsof je leven ervan afhangt) het daglicht niet mogen aanschouwen. Angst om te falen was hetgeen Raviant tegenhield het boek te publiceren.  Hij was volgens zijn eigen woorden doodsbang om belachelijk gemaakt te worden en dat het boek het einde van zijn carrière zou betekenen. Het tegendeel zou echter waar blijken te zijn. Het boek werd uitgegeven en bleek een groot succes! Zo blijkt maar weer eens dat angst een slechte raadgever kan zijn. Zoals hij zelf zegt: “Dit was een belangrijke levensles.”.

Ontevredener dan ooit

Love yourself lijkt een waardevolle tip te zijn in een tijdperk waar oppervlakkigheid hoogtij lijkt te vieren en mensen meer ontevreden dan ooit lijken te zijn met zichzelf. Vaak borrelen er negatieve gedachten bij ons op en gaan met je aan de haal. Deze gedachten brengen je dan in een neerwaartse spiraal, net zoals Kamal overkwam. Kamal reikt je via dit boek  handvatten aan om te leren van jezelf te houden. Zo breng je jezelf in een positieve opwaartse spiraal te waardoor je sterker in je schoenen komt te staan.

Negatieve klanken

Er zijn negatieve klanken te horen dat de schrijver te vaak in zijn boek de woorden ik hou van mijzelf herhaalt. Maar negatieve gedachten herhalen zich ook vaak de hele dag (en nacht) dus is het ook nodig om de woorden ik hou van mijzelf te herhalen. Het doet mij persoonlijk veel verdriet hoeveel mensen zichzelf niet de moeite waard vinden om welke reden dan ook.

 

Omslag

Het boek heeft een opvallende illustratie op de omslag waardoor mijn aandacht getrokken werd. Daarna las ik de korte samenvatting op de achterflap en besloot ik het boek te gaan lezen. Ik ben blij dat HarperCollins voor Nederland een andere cover koos dan voor Amerika. De Amerikaanse omslag vind ik te zwaarmoedig, er staat een donker silhouet op de cover afgebeeld die een pistool tegen het hoofd houdt. Ook al geeft deze cover treffend de wanhoop en het duister weer waar mensen lijdend aan depressie zich in bevinden, deze omslag zou mij tegen gehouden hebben om het boek te gaan lezen.

Overzichtelijk

Het boek bevat geen onoverzichtelijke lappen tekst. De bladzijden zijn gevuld met overzichtelijke alinea’s geschreven in duidelijke begrijpbare taal. Het boek is ontstaan uit aantekeningen en gedachten die Kamal op papier zette. Zoals hij het op papier zette is het in het boek verwerkt. Het boek bevat 224 pagina’s, dit komt doordat de schrijver geen overbodige woorden gebruikt en op bladzijde 224 vast jou ook heeft overtuigd: hou van jezelf!

 

Naamloos

 

 

 

 

 

2 reacties op “Love yourself (alsof je leven ervan afhangt)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s