Het zelf denk boek

Image by pressfoto on Freepik

2023 is alweer een poosje bezig. Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Heb je nog geen goede voornemens? Het nooit te laat is om er mee te beginnen! Naast het goede voornemen om dit jaar beter op je gezondheid te letten is het een must om zelf denken aan je lijstje toe te voegen.

Zelf denken is belangrijk, vooral in deze tijd. Mede dankzij social media lijkt het zelf denken aan het verdwijnen te zijn. Met het verdwijnen van het zelf denken verdwijnt ook de tolerantie en dat brengt gevaren met zich mee. Alternatieve gezichtspunten in kunnen nemen is waardevol! Het geïllustreerde zelf denk boek ‘Zelf filosoferen en schrijven over de toekomst’ van Manon Duintjer en Marlies Visser is een prachtig vormgegeven werkboek wat je kan helpen het zelf denken verder te ontwikkelen.

Het boek bevat uiteenlopende vragen en quotes die je motiveren om op een filosofische manier na te denken over jouw toekomst en over de toekomst van de samenleving. De vragen in het boek moet je eerst met ja en nee beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij! Beide antwoorden moet je zoveel mogelijk verdedigen met argumenten en voorbeelden. Hierdoor word je gestimuleerd verder te denken dan wat je normaal zou doen.

Om nog vrijer te gaan denken lees je hierna citaten van filosofen die betrekking hebben op de diverse vraagstukken. Na dit alles word je de vraag gesteld: hoe denk je nu? Ik ben benieuwd of je nog steeds dezelfde antwoorden geeft als in het begin…

Het werkboek kun je in je eentje lezen en invullen, maar het is nog leuker en uitdagender om samen met anderen te redeneren en de vragen te beantwoorden. Je ontwikkelt zo je kritisch en creatief denken en zult verstelt staan wat voor nieuwe inzichten je kunt krijgen. Tot slot zul je merken hoe de vragen verdieping toe kunnen voegen aan een gesprek.

 

Klik –> hier om naar het gratis leesfragment te gaan.

  • Boektitel – Zelfdenkboek
  • Ondertitel – Zelf filosoferen en schrijven over de toekomst
  • ISBN9789025911249
  • Uitgeverij – VBK|Media

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s