In de spotlight: ‘The patient’

‘The patient’ is een psychologische thrillerserie uit 2022 met Steve Carell in de hoofdrol. De flauwe humor van Carell is niet aan mij besteed en daarom ging ik er vanuit dat deze serie tijdverspilling was om te bekijken. Het tegendeel bleek echter waar te zijn. Mijn echtgenoot zei dat deze mini serie écht het kijken waard zou zijn en hij bleek gelijk te hebben. Wat ben ik blij dat ik mij over heb laten halen om te gaan kijken! Steve Carell heeft laten zien dat hij meer inhoud heeft dan alleen maar flauwe humor. Carell vertolkt de rol van psychotherapeut Alan Strauss . Acteur Domhnall Gleeson vertolkt de rol van Sam, de seriemoordenaar. Beide acteurs zijn zeer realistisch in hun rol als seriemoordenaar en psychotherapeut.

Het verhaal van de serie in het kort. (Ik ga mijn best doen geen spoilers te plaatsen.)

Een psychotherapeut die onlangs zijn vrouw verloor, wordt gevangen gehouden door een seriemoordenaar met een ongewoon verzoek. De eerste aflevering begint al goed en de 10 delige serie bouwt zich daarna langzaam op naar een verrassend einde. Wij hebben alle tien afleveringen in één weekend gebingwatched!

Het is fijn dat de mini serie uit afleveringen van 22 minuiten bestaat. Daardoor is elke aflevering kort, maar krachtig en dut niet in. Hoewel ik na aflevering 8 wel ging hopen dat er geen tweede seizoen zou komen, want hoeveel afleveringen kun je maken (en kijken) over een man die… Dit drama zet de kijker ook aan het nadenken over zijn/haar eigen leven. Want wat is uiteindelijk nu echt belangrijk?

Houd een zakdoek bij de hand tijdens het kijken! Of dit voor tranen van verdriet of geluk is, dat laat ik in het midden.

The patient is een serie van FX en in Nederland te bekijken via Disney+.

2 reacties op “In de spotlight: ‘The patient’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s