Met hoofd en hart (Boekreview)

tien1

Op 1 mei verschijnt bij HarperCollins Holland de autobiografie, Met hoofd en hart van Christie Watson. Deze autobiografie is geschreven als een ode aan verpleegkundigen, patiënten en hun naasten. Christie Watson is verbonden aan de St. Mary’s University in Londen, waar ze verpleegkundigen opleidt. Zelf werkte ze meer dan twintig jaar als verpleegkundige. Ze is een veelgevraagd spreker en zit in o.a. in het bestuur van Amnesty International.

Waar zouden wij zijn

Ik ben als vrijwilligster betrokken bij een woonzorgcentrum. En in die hoedanigheid kom ik regelmatig in contact met verpleegkundigen. Zo maak ik van dichtbij mee wat de verpleging doet, meemaakt en wat het werk van hun vergt. Verpleegkundige is in mijn ogen een ondergewaardeerd beroep, niet alleen door de organisatie maar ook door de maatschappij. Er wordt vaak niet bij stilgestaan hoe belangrijk het werk van deze mensen is. Waar zouden wij zijn zonder deze mensen?

Vroeg of laat komen wij immers allemaal in aanraking met ziekte. Je wordt zelf ziek of een van je dierbaren. Zo maken wij allemaal het moment mee waarop wij afhankelijk worden van de steun en de waardigheid die verpleegkundigen ons bieden.

Loop mee

Het is knap van Christie hoe zij een boek vol emotionele momenten toch luchtig heeft weten te houden. Het boek zit niet alleen vol met droevige momenten maar ook blijde,ontroerende en grappige momenten. Loop met Christie mee langs de zalen van geboorte en dood en alles wat daar tussen in behoord.

christie

Puberale aanstellerites

Verpleegkundige was niet het beroep wat Christie Watson in gedachten had om te gaan uitoefenen. Als tiener leed Christie, zoals zij het zelf gekscherend omschrijft, aan puberale aanstelleritis.  Zeebioloog, fotografe,boerin of sterrenkundige dat wilde Christie Watson worden maar zeker geen verpleegkundige. Wanneer Christie echter in aanraking komt met de community service volunteers is dat het begin van haar verpleging avontuur. Zij wil de vreugde en tragiek van die opmerkelijke loopbaan met je delen via dit boek. Open het boek en beleef het mee.

Auteur: Christie Watson
Uitgever: HarperCollins
  • Nederlandstalig
  • 320 pagina’s
  • 9789402701050
  • mei 2018

 

2 reacties op “Met hoofd en hart (Boekreview)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s