Historie omgezet naar een kunstobject

tip1
Foto: Glk

Eeuwenoude historie gezien door de ogen van hedendaagse kunstenaars en omgezet naar een kunstobject. Geldersch landschap & kasteelen organiseert dit seizoen in samenwerking  met  Museum Arnhem en productiehuis Plaatsmaken het kunstproject Een zacht geruis. Aan elk landhuis of kasteel van Geldersch landschap en Kasteelen is een andere kunstenaar verbonden. kunstenares Heidi Linck maakte meerder objecten voor kasteel de Cannenburch. Van 20 april tot 31 oktober 2018 zijn de diverse kunstwerken te bekijken.

680263341
Afbeelding: GLK

Toen Kunstenaar Heidi Linck een half jaar geleden kasteel De Cannenburch bezocht vielen haar gelijk de grillige vormen op in de gevels van het kasteel. Iedere kasteeleigenaar die na het overlijden van Maarten van Rossem in 1555 het kasteel heeft bewoond heeft het kasteel verbouwd en aangepast naar eigen smaak. Dit heeft duidelijk zichtbare sporen achtergelaten. Sporen die zoveel eeuwen later Heidi tot inspiratie diende en haar aanzette tot het maken van een drietal kunstwerken. Heidi verwoord het prachtig, ”De oorspronkelijk door Maarten van Rossem gemaakte ramen werden door latere bewoners steeds verplaatst en vervangen, als reizende ramen in een vloeibare muur.”

yourchanges2C
Foto: Heidi Linck

Heidi plaatste haar kunstwerken op een bijzondere plek, namelijk in de gracht! Met het plaatsen van het kunstwerk in het water zit het werk voor heidi er nog niet op . Integendeel! Heidi geeft aan dat de ruimte en het kunstwerk elkaar beïnvloeden en veranderen. En in de kasteelgracht ondergaat haar kunstwerk een ware verandering. Maar dit vindt de kunstenaars echter geen probleem, het past volgens haar juist bij het kasteel. De vormen van haar objecten gaan op in de gracht zoals de oorspronkelijke vormen in de baksteengevels zijn opgegaan.

Maak een bezoek aan kasteel De Cannenburch extra leuk! Print het Educatieblad uit en neem het mee wanneer je kasteel De cannenburch bezoekt. Zo zie je het kasteel met hele andere ogen.

Komende week lees je op dit blog een interview met Heidi Linck!

 

Bron: Heidi Linck

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s