Boekreview: (Te)veel voelen – Imi Lo

Het boek (Te)veel voelen geeft inzicht en inspiratie aan iedereen die emotioneel hooggevoelig is.

Wanneer je emotioneel hooggevoelig bent ervaar je niet alleen je eigen emoties intens, maar ook van anderen. Je hoeft de ander niet eens te kennen, een blik is vaak al genoeg om (onuitgesproken) emoties aan te voelen. Daardoor zit je continu in een achtbaan van emoties, met het gevolg dat je je regelmatig overweldigd voelt door de wereld om je heen.

De intensiteit stopt niet bij emoties, maar is merkbaar in in alles wat je doet. Het betekent niet dat emotioneel intense mensen meer gevoelens hebben dan anderen, maar zij ervaren blijheid en verdriet (en alles daartussen in) op een andere manier. Van nature merk je (te) veel op, en onthoud je gebeurtenissen tot in de kleinste details. Als kind merk je al de gevoelens op door alleen naar ze te kijken. Je merkt dan al op dat je anders bent dan anderen. Vaak wordt je niet begrepen door de mensen om je heen en noemen ze je lastig. Dit zorgt ervoor dat je je eenzaam kunt voelen en dit draag je met je mee, vaak je hele leven lang. Dit heeft tot resultaat dat al dan niet onbewust doorlopend je eigen gevoelens en gedrag reflecteerd maar ook dat van anderen. Daardoor heb je wanneer je emotioneel intens bent te maken met uitdagingen in de omgang met andere mensen.

Het boek (Te)veel voelen geeft inzicht en inspiratie aan iedereen die emotioneel hooggevoelig is. Het boek kan helpen bij je geestelijke en spirituele groei. Het kan je helpen jezelf te begrijpen en zo de relatie met de mensen om je heen te verbeteren.

lo is naast auteur (onder andere) een gekwalificeerd kunsttherapeut, psychotherapeut, en adviseur voor emotioneel hooggevoelige mensen.

De auteur van dit boek is Imi Lo. Het is verbazingwekkend hoe goed zij de kern weet te raken. Ze houdt je als het ware een spiegel voor. Jij zult vast ook ervaren. net zoals veel anderen, dat het lijkt of zij dit boek speciaal voor jou geschreven heeft. In het boek maakt ze je duidelijk dat emotionele gevoeligheid, wat door velen gedragen wordt als een last, eigenlijk een gave is.

lo is naast auteur (onder andere) een gekwalificeerd kunsttherapeut, psychotherapeut, en adviseur voor emotuioneel en hooggevoelige mensen. Zij heeft zich daarnaast gespecialiseerd in emotionele intensiteit, hoogbegaafdheid, complex trauma en persoonlijkeidstoornissen. Op dit moment werkt ze als onafhankelijk holistisch consultant, waarbij ze oosterse en westerse filosofieën combineert met psychologische en spirituele geneeswijzen. Publicaties van haar verschenen in Psychologies Magazine, The Telegraph, Marie Claire en The Daily Mail.

Met (Te)veel voelen van Imi Lo ontdek je de begaafdheid onder je intense emoties en leer je om niet langer ‘teveel’ voor jezelf te zijn. Je wordt veerkrachtiger en zult gaan leven zoals het voor jou bedoeld is.

Meer lezen? Klik -> hier om naar het gratis leesfragment te gaan!

Verschijningsdatum: april 2022// 256 pagina’s// Uitgeverij: AnkHermes// E-book €12,99// Paperback €25,-// ISBN: 9789020219012

2 reacties op “Boekreview: (Te)veel voelen – Imi Lo

    1. Bedankt voor je reactie Marianne. Als je hooggevoelig bent raad ik je dit boek zeker aan. Plaats je ook een reactie als je het gelezen hebt? Ik ben benieuwd of je dan net zo enthousiast over dit boek bent als ik.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s