Je bent al mooi (Boekreview & Winactie)

Liesbeth Woertman probeert ons via haar boek Je bent al mooi de schoonheid van imperfectie in te laten zien. Want wat is uiterlijke schoonheid? En wie bepaalt dat?naamloos

Liesbeth Woertman is hoogleraar psychologie en daarnaast auteur van van diverse boeken en artikelen over lichaamsbeelden, seksualiteit, en de mens als verhaal. Ze is een expert op het gebied van lichaamsbeelden in relatie tot (sociale) media en o.a. bekend van het tv programma Sophie in de kreukels.

Vandaag de dag zijn er genoeg mogelijkheden om je uiterlijk aan te passen wanneer je ontevreden bent over je uiterlijk. Er wordt bijna van je verwacht dat je ontevreden bent over je uiterlijk en je wordt verwonderd aan gekeken wanneer je blij bent met wat je in de spiegel ziet.

Vroeger, nog niet eens zo heel lang geleden moest je het maar doen met hoe je eruit zag en daar tevreden mee zijn. En hoe verwonderlijk ook, de meeste mensen waren dat ook.

Hoe kan het dat heden te dag, terwijl er ontelbare mogelijkheden zijn om er goed uit te zien, de mensen juist minder tevreden met zichzelf zijn dan toen!

Naamloos
Bron: Pinterest

Wij leven in een cultuur waar (helaas) gemanipuleerde beelden de norm vormen en ons tot inspiratie dienen hoe wij eruit willen zien. Wij scrollen langs perfecte lichamen en levens en ons eigen uiterlijk en leven lijkt daarnaast onvolmaakt.

Liesbeth Woertman draagt haar boek op aan alle mensen die worstelen met zichzelf en het leven, die hun ritme kwijt zijn. In de hoop dat zij een lichtpuntje kunnen vinden om mee te nemen op hun pad.

Naamloos
Bron: Freepik

Maak nu drie keer kans op een exemplaar van Je bent al mooi!

Wat je moet doen om kans te maken?

 • Volg Anneke Schrijft via blog/ twitter/pinterest/facebook of instagram
 • Beantwoord (hieronder) de volgende vraag: Hoe belangrijk is uiterlijke schoonheid voor jou?

Meedoen kan t/m 23-8-2019. De winnaars worden 24-8-2019 hier bekend gemaakt!

Naamloos
Bron achtergrond: freepik

De winactie is gesloten. Benieuwd wie de winnaars zijn? Klik dan op de –> link.

19 reacties op “Je bent al mooi (Boekreview & Winactie)

 1. Het is fijn er mooi en goed verzorgd uit te zien. Het leven heeft mij echter geleerd, en dat klinkt waarschijnlijk cliché, dat ware schoonheid van binnen zit. Wees een goed persoon en je bent waarlijk schoon.

  Like

 2. Uiterlijk is schoonheid als je van binnen straalt. Hoe je eruit ziet maakt weinig uit. Kijken mensen naar de oppervlakte dan knap je er gelijk op af.
  Aangezien we in een consumptiemaatschappij leven maken we elkaar van alles wijs. Maar we zouden beter moeten weten.

  Like

 3. Ik voel mezelf fris, krachtig, stralend en vrolijk door mijn uiterlijke schoonheid. Dit door elke dag koud te douchen, mijn gezicht 2x per dag te reinigen en in te smeren, mezelf in te smeren met bodymilk, door nagellak en lippenstift op te doen.

  Het geeft mezelf een fijn en gelukkig gevoel. Doordat ik mijn lichaam goed verzorg en mezelf verwen. 

  Ik doe dit voor mezelf en niet voor de buitenwereld.

  Like

 4. Uiterlijke schoonheid, komt vanuit je innerlijke uitstraling. Iedereen die zichzelf goed voelt straalt schoonheid uit. Uiterlijk is dus onbelangrijk.

  Like

 5. Ik vind innerlijk belangrijker. Ik ben me met de jaren wel mooier gaan voelen en daardoor beter in mijn vel gaan zitten. Ook heb ik een litteken van 15 centimeter, op mijn borst, naar aanleiding van een openhartoperatie… in het begin vind ik het heel erg, maar nu vind ik het júist mooi, want door dat litteken leef ik nog..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s