Mannen komen van Mars vrouwen komen van Venus (Boekreview)

fcc435481c1581ab343b779db6d7bfaa

Dat mannen (over het algemeen) verschillen van vrouwen is algemeen bekend.Dat is maar goed ook. Want op deze manier vullen mannen en vrouwen elkaar aan. Vaak moet je een ontwikkeling doorgaan om tot dit inzicht te komen. Het boek Mannen komen van Mars vrouwen komen van Venus van de Amerikaanse auteur, docent en relatietherapeut John gray kan hierbij een handige handleiding zijn.

Er is enige kritiek te horen dat dit boek sexistisch en rolbevestigend zou zijn, niet passend in deze moderne tijd. De schrijver van het boek John Gray schrijft echter in de inleiding dat er sprake kan zijn van rolomkering of dat jij jezelf herkent in de beschrijving van beide geslachten. Dus als jij als vrouw behoefte hebt aan een mancave ga je gang en maak er een!

9200000036200154

Dit boek stamt alweer uit 1993 en er zijn sindsdien al ruim vijftig miljoen exemplaren wereldwijd ervan verkocht en werd het in veertig talen gepubliceerd. John Gray hoopt dat zijn boek Mannen komen van Mars vrouwen komen van Venus  kan bijdragen aan een betere verstandhouding tussen mannen en vrouwen. En dat er daardoor minder scheidingen zullen zijn en gelukkige huwelijken zullen toenemen.

Het is een geweldig leuk en herkenbaar boek voor mannen en vrouwen. Het boek zit boordevol ‘aha dus ik ben niet de enige’ momenten. Ik herkende mijzelf en hoe ik reageer op anderen. Het boek maakt je duidelijk hoe je reactie over komt of kan komen op mensen om je heen. Vaak sta je daar niet bij stil. Ik denk dat de meesten van ons het één denken en het andere zeggen en zich dan verwonderd afvragen: waarom word ik niet begrepen?

'I'm going to Venus. He's going to Mars.'

Dit boek zou elk stel moeten lezen. Het boek helpt spanningen en misverstanden in een relatie te verminderen of te voorkomen. Hoewel er vraagtekens worden gezet rond de achtergrond van John Grey, er is onder andere kritiek op de kwaliteit van de opleidingen die hij gevolgd heeft, doet dit echter niets af aan zijn boek. Het boek kan inderdaad een goede handleiding voor een relatie zijn. Daarnaast is het in duidelijke taal geschreven en leest het makkelijk weg. Soms is het een beetje langdradig, maar al met al is het een aanrader!

Naamloos

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s