Dodow (oftewel hoe je gemakkelijker in slaap kunt vallen)

Naamloos.png
Foto: Anneke Schrijft

Iedereen heeft er wel eens last van, moeilijk in slaap kunnen komen. Je ligt te woelen en draaien in je bed en je ziet de uren langzaam voorbij gaan. Vaak komt er frustratie en boosheid bij kijken wat het probleem alleen maar verergert. In deze tijd waar iedereen druk druk druk is en je vaak amper tijd hebt om tot rust te komen, is het ook niet vreemd dat je nachtrust wordt verstoord. Wanneer je in bed ligt maalt er vaak nog vanalles door je hoofd. Heb ik dit niet vergeten, morgen moet ik nog dat en dat en… De Dodow kan op zo’n moment een goede hulp zijn bij het in slaap komen. De Dodow is een lichtgevende *metronoom die je op natuurlijke wijze helpt bij het slapengaan. Yoga en meditatie zijn de inspiratiebronnen van dit product.

Hoe werkt de Dodow?

 • Door je te focussen op de balk geprojecteerd op het plafond vertraagt Dodow uw stroom van gedachten en synchroniseert de ademhaling. Dodow helpt geleidelijk het tempo te verlagen van 11 tot 6 ademhalingen per minuut. Een programma duurt zo’n 8 tot 20 minuten en daarna gaat Dodow automatisch uit.
 •  De ademhaling vertraagd het ritme van uw hartslag en de stofwisseling komt tot rust.
 • Ondertussen, zorgt de Dodow voor een bijna hypnotisch effect. je hersenen worden  bezig gehouden met een meer ontspannende activiteit dan de gedachten die u wakker hielden.
 • Je bent ontspannen en begint aan een heerlijke nachtrust.

Twee en drie

De Dodow heeft twee slaapstanden, 8 en twintig minuten en drie lichtsterkte standen. Wanneer je eenmaal op de tactiele oppervlakte drukt is de 8 minuten modus geactiveerd en wanneer je tweemaal op de oppervlakte drukt  is de twintig minuten modus geactiveerd. Wil je het apparaatje uitschakelen druk dan 3 seconden met je vinger op de oppervlakte.

cart-product-1
Foto: Dodow

Verpaking

De Dodow zit verpakt in een compact, stevig kartonnen doosje en bevat een bijsluiter in diverse talen. ( Helaas ontbrak bij mijn exemplaar een nederlandse versie van de uitleg.) De verpakking bevat drie triple A batterijen.

Prijs

De Dodow is van Franse makelij en verkrijgbaar via www. dodow.com voor 49 €. Op deze website vindt je tevens allerlei nuttige informatie. 

Mijn mening

Ik was erg sceptisch over dit apparaat. Na enkele nachten uitproberen kan ik echter beamen dat de Dodow doet wat er beweerd wordt. De Dodow helpt je te ontspannen, je valt daardoor makkelijker in slaap en je wordt daardoor uitgerust wakker. De wisseling van de lichtsterkte werkt inderdaad hypnotiserend. Het zorgt ervoor dat je ogen vermoeid worden en je ze niet open kunt houden. Af en toe vond ik het wel moeilijk om de Dodow uit te zetten wanneer ik er per ongeluk op gedrukt had. Een leuke bijkomstigheid is dat de Dodow een mooi design heeft en daardoor leuk op het nachtkastje staat.

Tip

 1. zorg ervoor dat de slaapkamer donker is anders is het licht van de Dodow niet duidelijk zichtbaar.
 2. Let op dat de batterijen er op de goede manier in zitten!
 3. De Dodow kan je ook helpen ontspannen na een drukke dag. Ik raad je dan wel aan de acht minuten stand te gebruiken anders val je vast in slaap. 🙂
 4. De Dodow is ook te gebruiken door kinderen die moeite hebben in slaap te komen.
Deze review kwam tot stand in samenwerking met www.sampleo.com.

 

*Bron: wikipedia – Een metronoom is een instrument om in muziek een tempo aan te geven. Naast de traditionele mechanische metronoom bestaan er tegenwoordig allerlei elektronische uitvoeringen.

6 reacties op “Dodow (oftewel hoe je gemakkelijker in slaap kunt vallen)

 1. Ik mag ook testen, vind het lastig om te blijven kijken als ik denk ik moet gaan slapen! Bij mijn dochter van 8 werkt het geweldig, die was vaak nog lang wakker en nu echt binnen 15 minuten in slaap

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik had zelf nog nooit gehoord van dit metronoom apparaatje! Had ook al alles geprobeerd voor mijn slapeloosheid… Buiten dit dan. Wat ik recent heb geprobeerd en wat tot hiertoe goed werkt is een aroma vernevelaar (kan je voor amper 50 euro kopen in de Media Markt, zag ze laatst nog goedkoper in een promo folder: https://www.folderbode.nl/media-markt/). Je kan afwisselen met verschillende aroma’s en kijken wat het beste werkt bij jou. Wanneer je je favoriete geur hebt gevonden kom je echt tot rust, alsof je in een vertrouwde omgeving komt bij het slapen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s