Ripp Off Food

Rip-Off-Food_S1_Gloria-Hunniford-_5_.jpg
Gloria-Hunniford (Foto: Discovery)

Weet wat je eet. Deze tegelwijsheid valt in de praktijk vies tegen als blijkt dat fabrikanten hele andere ingrediënten in hun voedsel stoppen dan ze op het label verkondigen. Gekweekte pangasiusfilet verkocht als vers gevangen kabeljauw, kaas gemaakt van plantaardige olie of een pizza waarvan de ham is gemaakt van afvalresten kalkoen. Dit is te zien in de onthullende serie Rip Off Food.

what.png
Afbeelding : Google

Producenten misleiden consumenten op grote schaal door goedkopere varianten te maken of die deels toe te voegen. Terwijl de klant denkt eerlijke extra vierge olijfolie te kopen, blijkt deze vaak aangelengd met hazelnotenolie. En komt de basmatirijst in de winkel ook echt uit die speciale streek in Noord-India? Presentatrice Gloria Hunniford legt de pijnlijkste voedselvervalsingen bloot en geeft ook tips hoe je als klant toch goede producten kunt kopen voor weinig geld.

Ripp Off Food, te zien vanaf zondag 3 september om 12:00 uur bij TLC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s