SPOTLIGHT

spotlight
Als je dagen van glitter en glamour over zijn, gun je een ander dan jouw plek in de spotlights?
 

Debuutroman

Spotlight is de debuutroman van Joyce Spijker. Het boek is goed geschreven, vanaf de eerste regel vond ik het moeilijk om het boek weg te leggen. Op een gegeven moment werd ik zo nieuwsgierig naar de afloop dat ik de laatste twee bladzijden ging lezen maar dat maakte mij juist nieuwsgieriger naar de rest van het verhaal! Het (verzonnen) verhaal speelt zich af in de Nederlandse showbizz maar laat het leven achter de spotlights zien. Ik meende heel wat bekende Nederlanders te herkennen in dit boek en ben benieuwd aan welke BNers jij denkt onder het lezen. Doordat het perspectief van de hoofdpersonen Kim en Nora wordt afgewisseld leer je allebei de kanten van het verhaal kennen en dat is een pluspunt van het boek.

Het verhaal

Het leven van model en glamour girl Kim de Kleijne gaat over rozen. Ze krijgt haar eerste hoofdrol in een grote Nederlandse speelfilm en niets lijkt een gedroomde carrière als actrice in de weg te staan. Toch heeft het succes een onverwachte keerzijde: hoe bekender ze wordt, hoe meer haar privéleven haar door de vingers glipt.

Intussen hoopt de gearriveerde actrice Nora Binnendijck op een comeback. Haar gloriedagen zijn voorbij en ze zit werkloos en ­eenzaam in een Gooise villa die ze eigenlijk niet meer kan betalen. Gedreven door wanhoop zet Nora alles op alles om nog een keer te schitteren en haar carrière nieuw leven in te blazen.

Gun jij een ander de plek in de spotlights?

3 reacties op “SPOTLIGHT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s