Haar naam was Sarah

sarah film

Na het boek en de film is er nu ook een theatherversie van haar naam was Sarah. Als de voorstelling half zo goed is als de film en het boek is het een echte aanrader om erheen te gaan.  De voorstelling is nog te zien tot 22 januari. Yunomi geeft kaartjes weg voor de voorstelling op 9 november. Hier kun je lezen hoe je de kaartjes kunt bemachtigen.

Zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis

In de aangrijpende bestseller van Tatiana de Rosnay doet journaliste Julia onderzoek naar de grote razzia van 1942 in Parijs. De Franse politie pakte 13.000 Joden op en voerde ze af naar de vernietigingskampen. Julia wil er meer van weten en komt erachter dat niet alleen haar Franse familie, maar ongeveer alle Fransen de gebeurtenissen rondom de razzia zijn ‘vergeten’. Voor deze zwarte bladzijde uit de Franse geschiedenis erkende president Chirac pas in 1995 schuld.

Vergeet het nooit

In haar zoektocht stuit Julia op het verhaal van Sarah, een tienjarig meisje dat aan de dood is ontsnapt. In het toneelstuk blikt Sarah terug op haar leven, vooral op de verschrikkingen van de oorlog die er uiteindelijk toe leiden dat ze een einde aan haar leven maakt. In haar afscheidsbrief schrijft ze “Blijf het herdenken. Vergeet het nooit.

Bron: Yunomi

2 reacties op “Haar naam was Sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s