Van Fabeltjeskrant tot CNN

cnn4

Dit is het eerste boek van de schrijver Michael Livingstone. Zijn eerste boek ‘Van Fabeltjeskrant tot CNN’ valt meteen op doordat het achterstevoren is genummerd! Het boek loopt terug tot 0, vandaar dat het woord countdown op de voorzijde staat, als je het boek gelezen hebt begrijp je de bedoeling die de schrijver ermee heeft. Het boek bestaat uit korte verhalen en bevat, zoals de schrijver het verteld, twee nieuwe elementen. De bedoeling van Michael Livingstone is om bij de lezer een voetafdruk achter te laten en tot denken aan te zetten.

Maak kennis met Michael Livingstone

Hallo, ik zal me even voorstellen,

Mijn naam is Michael Livingstone en ben schrijver van het boek “van Fabeltjeskrant tot CNN”. Ik ben in Nederland geboren, al doet mijn “schrijvers”naam anders vermoeden. Dit omdat ik mijn identiteit vooralsnog niet wil prijsgeven. Anneke heeft mij gevraagd voor dit interview, en wil dat bij deze graag doen.

Waarom ben je gaan schrijven?

Omdat ik dat altijd al van plan was, maar dat door omstandigheden nooit heb kunnen doen, in het boek staat ook waarom, om dit hier uit te leggen is vrij complex, wat ik wel kan melden is dat het met mijn levensloop te maken heeft gehad. Nu, na vele jaren heb ik de tijd gekregen om dit alsnog te verwezenlijken, want de drang om te gaan schrijven is nooit verdwenen. Door het schrijven van een boek, kun je jezelf de vrijheid permitteren, om je creativiteit naar buiten te brengen, en de lezer een boodschap over te brengen, die er mogelijk iets toe doet.

Is dat bij je boek ‘Van Fabeltjeskrant tot CNN’ het geval?

Bij dit boek is dat zeker het geval. Anderzijds is het schrijven uiteraard niet altijd gebonden aan een “boodschap” voor de lezer, ik ben bezig met een geheel ander genre nu n.l een thriller. Geïnspireerd door grote namen als Nicci French, en Gillian Flynn, heb ik besloten om daar de creativiteit en “fantasie” de ruimte te geven. Naar mijn bescheiden mening hoeft een schrijver of schrijfster niet aan een categorie gebonden te zijn, hetgeen nog meer vrijheid van zijn creativiteit tot zijn recht kan laten komen.

Hoe ben je op het idee van dit boek gekomen?

Het idee om dit boek te gaan schrijven komt voort uit allerlei “zaken” die door mijn hoofd speelden. Ik wilde verleden en actualiteit combineren met fragmenten uit mijn leven, mezelf blootgevend geef ik de lezer een kijk in mijn wereld en wil ze laten zien dat alles niet zo vanzelfsprekend is. De lezer mag zelf beoordelen wat hem of haar daarin het meest aanspreekt. De lezer krijgt meningen onder ogen, maar zeker ook vragen, ik noem dat: “De bekende spiegel voorhouden”

Wat is de achterliggende gedachte van het boek?

Met de reeks van onderwerpen die de revue passeren, probeer ik de lezer met een andere scoop naar de maatschappij  te laten kijken, het is voor iedereen toegankelijk, en het idee is uiteindelijk  om te laten zien dat er simpele tools zijn om het leven een stuk aangenamer te maken in deze hectische en opgefokte in crisis verkerende maatschappij. We vinden het “normaal” dat we het zo goed hebben of hebben gehad, maar “normaal” is het niet, het bewust maken van het feit dat we alles zomaar voor gewoon beschouwen is een regel die ook zeker ter sprake komt. Afgewisseld met humor, en zelfspot, is het over het geheel een boek wat tot nadenken stemt maar toch luchtig blijft in zijn geheel, omdat ik het juist voor iedereen toegankelijk wilde maken.

Hoe zijn de reacties van de lezers op ‘Van Fabeltjeskrant tot CNN’?

De reacties zijn tot dusverre erg positief, waarbij ik de kanttekening moet maken dat ik wel mijn eigen “schrijfstijl” heb gehanteerd, d.w.z dat ik mezelf niet grammaticaal overal aan de regels houd. Dit heb ik zo gedaan omdat het boek beleeft moet worden kijkende vanuit de schrijver, ik noem het de loop van de vrije gedachte vertaald zoals het beleefd wordt op dat moment.

Ik ben ook geen purist, en denk dat het begrijpen van wat je leest belangrijker is dan dat je over ieder woordje gaat vallen. Het moet duidelijk zijn en overdraagbaar, dat is tenslotte waar het bij mij omgaat.  Met deze laatste woorden hoop ik dat ik de lezers van dit artikel heb geprikkeld om het boek te gaan lezen en er dan ook iets mee kunnen, wat ik niet uitsluit..!

Een paar woorden van de schrijver

Tot slot wil ik ook Anneke bedanken voor deze gelegenheid op haar informatieve website en de getoonde belangstelling.

Dank je wel, het ga je goed!

Met vriendelijke groeten en veel leesplezier…. Michael Livingstone.

pag 1

3 reacties op “Van Fabeltjeskrant tot CNN

  1. Grappig dat ie zijn echte identiteit nog niet wilt onthullen. Maar jij weet dus wel wie hij is en hoe hij eruitziet? Zijn schrijfstijl vind ik wel leuk en aansprekend 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s