Week van de eenzaamheid

Deze week (van 30 september tot 7 oktober) is het de week van de eenzaamheid. Ontmoeting staat deze week centraal. Een belangrijk onderdeel van deze week is Grootouderdag op zondag 3 oktober. De bloem is het symbool van Grootouderdag. Je kunt een bos bloemen op deze speciale dag geven om te laten zien dat je aan iemand denkt maar een enkele bloem met een mooie tekening is ook een mooi gebaar! Nog leuker is het om je kind zelf een bloem te laten knutselen en die te laten geven. Daarom plaatsen wij dit keer een kleurplaat van een bloem. Print de kleurplaat uit, kleur het in en knip de bloem uit. Verf een rietje groen en plak dat aan de bloem. Bevestig er een kaartje met een boodschap aan en de bloem is klaar om te geven. 🙂

Bron kleurplaat: Kids-n-fun

2 reacties op “Week van de eenzaamheid

  1. Goed dat je me eraan herinnert, zondag grootouderdag :-). Gelukkig heb ik als oma aan aandacht geen gebrek, wat niet altijd voor anderen geldt. Zo´n kleurplaat is een lief en aardig gebaar voor andere grootouders.

    Geliked door 1 persoon

    1. Fijn dat je een oma bent die aan aandacht geen gebrek heeft. 🙂 Helaas is dat inderdaad wel eens anders… Bij de kinderopvang hebben wij een knutsel gemaakt van bovenstaande kleurplaat en deze bij een verzorgingstehuis langs gebracht. De bewoners waren heel blij met dit gebaar en een enkeling was zeer ontroerd. Vooral dat de kinderen dit kosteloos voor hun deden raakte de ouderen zeer.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s