Een kijkje in de moestuin

De zomer loopt ten einde. Hoewel de herfst nadert is er nog veel kleur in in de moestuin te vinden.

Boerenwijsheid: Wanneer de herfst in aantocht is begint de Hemelsleutel rood te kleuren. Wanneer de plant geheel rood is is het herfst. In de middeleeuwen werd er geloofd dat deze plant bescherming zou bieden tegen heksen. (©AnnekeSchrijft)
©AnnekeSchrijft
©AnnekeSchrijft
Artisjok is niet alleen lekker om te eten maar de plant krijgt ook mooie bloemen!. Daarom laten wij er altijd een paar staan en wanneer er een bloem verschijnt zetten wij deze in een vaas. (©AnnekeSchrijft)
De bieten staan nu nog in de grond maar worden binnenkort geoogst. (©AnnekeSchrijft)
Door mosterdzaad te laten groeien op plekken waar nu geen groenten groeien, krijgt onkruid geen kans en het ziet er prachtig uit! (©AnnekeSchrijft)
De laatste bessen worden geplukt. (©AnnekeSchrijft)
©AnnekeSchrijft
(©AnnekeSchrijft)
De boerenkool staat er mooi bij. Omdat de boerenkool een wintergroente is kun je het de hele winter op het land laten staan. Wanneer wij echter een overschot hebben maken wij toch een gedeelte in de diepvries in. Boerenkool is het allerlekkerste als de vorst erover is geweest maar je hoeft niet te wachten tot het gaat vriezen! Oogst en was de boerenkool en vries het daarna rauw in, zo verkrijg je hetzelfde effect als door de vorst.

3 reacties op “Een kijkje in de moestuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s