Florena Fermented Skincare || Antioxidatieve dag en nachtcrème

Deze nieuwe huidverzorgingslijn bestaat voor 99,47% uit natuurlijke ingrediënten. (Foto: © Anneke Schrijft)

Dat de natuur de inspiratiebron is voor de Florena Fermented Skincare Antioxidatieve dag en nachtcrème is overduidelijk! De crème zit verpakt in een fleurig potje met een houtkleurige dop en geeft goed de inhoud van de potjes weer. Wanneer je het potje opent komt je een heerlijke natuurlijke geur tegemoet. De geur doet je vermoeden dat deze crème veel gezonde ingrediënten bevat. En dat blijkt te kloppen. De geur is 100% natuurlijk en de andere 99% van de ingrediënten heeft een natuurlijke oorsprong.

Schrik niet

Schrik niet wanneer je de potjes uit de verpakking haalt want de potjes zijn kleiner dan normaal. Toch zit er in elk potje 50 ml crème! Het verminderen van de milieuvervuiling staat bij Florena hoog in het vaandel en daarom hebben zij potjes ontwikkeld (gemaakt van gerecycled plastic) die kleiner en lichter zijn dan de traditionele potjes. Het potje weegt 7 gram en dat is 6x minder dan een ‘traditioneel’ potje. Ondanks dat de potjes kleiner zijn doe je er lang mee want je hebt maar een likje crème nodig om je huid te verzorgen.

Ingrediënten

De dag en nachtcrème bevatten onder andere de volgende ingrediënten:

Fermenteren

Fermentatie is een krachtig natuurlijk transformatieproces waardoor ingrediënten krachtiger worden. Door de ingrediënten te laten fermenteren verbeterd de kwaliteit en veranderd het in een ‘nieuw’ ingrediënt met een andere moleculaire samenstelling dan het eerst had. Door dit unieke proces bevat bijvoorbeeld de gefermenteerde olijfolie in de Florena Fermented Skincareproducten, minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren (inclusief Omega 6 en Omega 9) in vergelijking met niet gefermenteerde olijfolie.

Mijn mening

Deze huidverzorgingslijn heeft een heerlijke natuurlijke geur! Ik heb een gevoelige huid en mijn huid kan deze crème goed verdragen. Ik verbaas mij erover hoe weinig ik van deze crème nodig heb! Hoewel ik dol ben op rijkelijk smeren, is een lik van deze crème echt genoeg. De volle romige crème smeert goed uit en trekt snel in. Voordat ik de dag en nachtcrème aanbreng, breng ik een serum aan op mijn huid. Voor mijn gevoel is dat bij deze dag en nachtcrème niet echt nodig maar ik vind het fijn mijn huid iets extra’s te geven. Mijn huid ziet er zacht, glad, gehydrateerd en verzorgd uit. De kwaliteit van de dag en nachtcrème overstijgt mijn verwachting en ik ben er zeer tevreden over. Het is daarnaast fijn dat de crème voor 99,47% uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Nog een pre is het dat de producten niet getest zijn op dieren en dat voor de productie gebruik wordt gemaakt van gerecycled verpakkingsmateriaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s