Biokennisweek 2021 || een terugblik

Dé biologische vakbeurs vond dit jaar digitaal plaats. Biologisch is zeker geen luxe product. Wij staan voor veel uitdagingen maar moeten hier toe de omslag maken voor mens, dier en de natuur. (foto: Freepik)

De Biobeurs, dé biologische vakbeurs, werd dit jaar vanwege COVID-19 omgezet naar de Biokennisweek. Het evenement vond dit jaar van 18 tot en met 22 januari 2021 digitaal plaats. Net zoals de beurs, bleek het online platform dé plek om kennis te delen en op te doen via livestreams en video’s. Er was uitgebreid de mogelijkheid (ruim 200 bedrijven en exposanten waren te vinden op de beurs) om potentiële klanten, relaties en collega’s te ontmoeten. Op diverse manieren kon er contact gelegd worden met deelnemers van het platform. Van boer tot bord: iedereen uit de biologische sector was aanwezig, Ook Anneke Schrijft was er, net zoals vorig jaar, weer bij.

Ook Anneke Schrijft was er, net zoals vorig jaar, weer bij.

Niet één dag maar vijf

Het was leuk om er digitaal bij te mogen zijn. Dit bracht namelijk ook veel voordelen met zich mee! Hierdoor konden wij in plaats van één dag, alle vijf de dagen op de beurs aanwezig zijn! De digitale omgeving was compact en overzichtelijk en wij konden makkelijk een persoonlijk programma samenstellen. Hierdoor waren wij instaat aanwezig te zijn op momenten die ons uitkwamen. Ook zaten wij overal op de eerste rij en konden wij alles duidelijk verstaan en bekijken. Een goede bijkomstigheid was tevens dat het milieu minder werd belast omdat niemand hoefde te reizen om de beurs te bezoeken. Ook hoefde niemand in de rij te staan voor de wc of rondjes te rijden om een parkeerplek te zoeken. 🙂 Onze complimenten aan de organisatie, zij kunnen trots zijn op wat zij online hebben neergezet! Hopelijk wordt de beurs volgend jaar een combinatie van live en digitaal.

Thema’s

Biologisch zweverig en saai? In tegendeel! De thema’s van 2021 waren:

1. Waar komen biodiversiteit en klimaatmaatregelen samen? 2. Kringlooplandbouw: Hoe blijft biologisch koploper van de integrale verduurzaming?
3. Nieuwe biologische wetgeving en handhaving: wat verandert er?
4. Omschakelen, nieuw en/of jong in biologisch
5. Mens of machine: is smart farming de toekomst in de biologische landbouw?
6. Eerlijke prijzen; verbinding boer en consument. 7. Dierenwelzijn; waar ligt de focus? 8. Plantgezondheid; hoe dragen we bij aan een gezond ecosysteem? 9. Voedselzekerheid; welke ontwikkelingen dragen hieraan bij?

Luxeproduct

Het is belangrijk kennis te delen en de beurs is hiervoor de ultieme plek. Want door kennis te delen kunnen wij elkaar inspireren en motiveren. Verbeter de wereld, begin bij jezelf en bij de Biobeurs/kennisweek. Eén ding voerde tijdens deze week duidelijk de boventoon: biologisch is zeker geen luxeproduct. Wij staan voor veel uitdagingen maar moeten hier een omslag toe maken voor mens, dier en de natuur. Gelukkig staat de innovatie in de biologische sector niet stil en wordt het kiezen voor biologisch steeds gemakkelijker. Het workshopaanbod en stands was groot, je kon bij meer dan 90 uiteenlopende workshops deelnemen! Je hoefde je er niet voor in te schrijven, je kon er zo bij aanschuiven. Aanrader! Diverse workshops zijn, net zoals de Boerentroonrede, nu online terug te kijken! Het is de moeite waard om een kijkje te gaan nemen!

Ga voor meer informatie naar www. biobeurs.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s