Zelfs als we zwijgen (Boekreview)

De regen valt met bakken uit de lucht en het wordt steeds vroeger donker. Er is in dit jaargetijde niets fijners dan om binnen bij de warme kachel een boek te lezen. Het is de eerste dag van de herfstvakantie en ik heb besloten deze avond de boel de boel te laten en mij op de bank te nestelen met een mok dampende citroen thee en de allernieuwste thriller van New York Times bestselling author Marieke Nijkamp.

Op 6 oktober verscheen bij HarperCollins de spannende Young Adult thriller Zelfs als we zwijgen. De spannende omslag beloofd al veel goeds (of juist niet…)

Laatste keer

De vijf vrienden Finn, Livia, Carter, Maddy en Ever beseffen dat hun vriendschap niet eeuwig zal duren. Zij zijn uit elkaar gegroeid en iedereen van de vriendengroep zal uiteindelijk zijn / haar eigen weg gaan. Ieder van hen heeft een eigen reden om nog eenmaal samen en weekend door te brengen in een verlaten berghut. Daar gaan zij voor de allerlaatste keer het spel spelen wat zij de afgelopen 3 jaar hebben gespeeld. Maar een ontspannend weekend wordt het niet, want wanneer één van hun het besluit neemt dat zij het spel tot elke prijs door gaan spelen, keert het spel zich onverwacht tegen hen en neemt het een dodelijke wending. Uiteindelijk blijkt niemand veilig te zijn…

Met elke stap

‘Met elke stap zijn we steeds meer alleen. We zijn maar met z’n vijven.’ En met dit begin zijn mijn verwachtingen meteen hooggespannen en ben ik benieuwd hoe het verhaal zich verder zal gaan ontwikkelen. Het boek bevat een sterk begin en een verrassend plot, maar helaas worden mijn verwachtingen niet helemaal waar gemaakt. Ik vind het jammer dat af en toe de vaart uit het verhaal gehaald wordt doordat elk hoofdstuk vanuit wisselend perspectief wordt bezien. Maar aan de andere kant wordt zo wel duidelijk waardoor de vriendschap van Finn, Livia, Carter, Maddy en Ever zulke scheuren vertoond dat deze (volgens Ever) met ducktape aan elkaar hangt. Het spel wat door de vrienden wordt gespeeld is af en toe langdradig verweven in het verhaal maar wanneer je van rpg spellen (role-playing game) houdt, vind je het waarschijnlijk juist een leuke toevoeging aan het verhaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s