Stad van tranen (Boekreview)

 

Naamloos
Kate Mosse neemt ons in haar nieuwste roman Stad van tranen mee naar Parijs, Chartres en naar de Stad van tranen zelf: Amsterdam. (Foto: Freepik)

Opnieuw een aangrijpend verhaal van internationaal bestseller auteur Kate Mosse!

Inhoud van het boek:

Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Margaretha, de zuster van de katholieke koning Karel IX, en de protestantse hugenoot Hendrik van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren.

Maar ook Vidal, een oude vijand van Minou, is naar de hoofdstad getrokken. En wat een week vol feestelijkheden had moeten worden mondt binnen enkele dagen uit tot een grote moordpartij, waarna de straat bezaaid is met duizenden doden. Minous familie slaat op de vlucht, en moet zich noodgedwongen verspreiden over de vier windstreken.

Een aangrijpende, adembenemende roman over wraak, onderdrukking en verlies.

Spannend vervolg 

Stad van tranen is het spannende vervolg op de bestseller Tijden van vuur. Het is mogelijk het tweede deel los te lezen van het eerste deel. Ik heb het eerste deel niet gelezen maar miste dit niet. Stad van tranen begint ongeveer 10 jaar na het einde van het eerste boek en volgt in het tweede deel de hoofdpersonen nog ongeveer 20 jaar van hun leven.

Meeslepend 

De 476 bladzijde tellende roman is een flinke pil maar het was fijn weer eens langdurig in een verhaal te kunnen ”duiken”. Alles aan dit boek trok me aan om het te gaan lezen. De omslag, de tekst op de achterflap, de hoeveelheid bladzijden. Dit meeslepende epos hield me tot laat in de nacht aan het lezen. Af en toe leek het verhaal zich voort te slepen maar ik bleef toch doorlezen en vond het moeilijk het boek neer te leggen. Ik probeerde het boek in een keer uit te lezen maar helaas lukte mij dat niet.

Waardevolle toevoeging

Het boek opent met uitleg over de historische achtergrond waarin het verhaal zich afspeelt. Mossee geeft duidelijke uitleg en dit is een waardevolle toevoeging aan het verhaal. In het begin lijkt het erop dat er veel personages geïntroduceerd worden in het boek, en dat het verhaal daardoor moeilijk te volgen zal zijn. Maar dit is niet zo. De  betrokken personages zijn vakkundig verweven in hun verhaal en komen prachtig samen. Ik zal het einde niet verklappen maar er er komt vast een derde deel aan van deze boekenreeks!

Kate Mosse –Stad van tranen is hier  te bestellen!

n1
 (Foto: Freepik)

2 reacties op “Stad van tranen (Boekreview)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s