De wonderen van de woestijn

“In de woestijn verdrinken er meer mensen dan er omkomen van de dorst.”

Naamloos

 

In zijn boek De wonderen van de woestijn neemt Michael Martin, fotograaf, docent, geograaf en avonturier ons mee op een fascinerende en inspirerende reis.

Unieke schoonheid

Je denkt vast: Hoeveel kan er te vertellen zijn over een kale lege vlakte? Nou heel veel! Al meer dan 35 jaar reist Michael Martin door de verschillende woestijnen op aarde. De eindeloze vlaktes en de unieke schoonheid van de ongerepte natuur laten hem niet meer los. Steeds ontdekt hij nieuwe kanten van deze fascinerende habitat. Martin heeft een schat aan kennis, ervaringen en geheimen over de woestijn opgedaan die hij met ons deelt in zijn boek.

Belangrijk onderdeel

De wonderen van de woestijn wordt omschreven als hét natuurboek van het voorjaar van 2020 en ik ben het hier helemaal mee eens! Dit boek laat je inzien dat het een cliché is dat er in de woestijn niets anders is dan zand. Het laat ons inzien dat de woestijn een belangrijk onderdeel is van ons bestaan.

Springt eruit

De hardcover omslag springt eruit door de prachtige foto die op de omslag prijkt. Je merkt aan de schrijfstijl van de auteur dat Michael Martin docent is. Het boek is geschreven in een duidelijke, begrijpelijke taal en waar nodig geeft hij heldere uitleg. Naast interessante weetjes en feiten bevat het boek ook diverse zwart-wit en kleuren foto’s.

Voor altijd

Na het lezen van dit boek zul je vast voor altijd anders aankijken tegen de woestijn. Oh ja, als je het antwoord wilt weten op de vraag waarom er meer mensen verdrinken in de woestijn dan omkomen van de dorst… Lees het boek!

Naamloos
Foto’s: Michael Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s