Fotofabriek: Foto op canvas (review)

10 mei is het Moederdag. Dit jaar zal het waarschijnlijk een beetje anders dan anders zijn op deze speciale dag. Om je moeder te laten zien dat je aan haar denkt, is het leuk haar te verassen met een foto op canvas!

 

Naamloos

 

Afgelopen maand mocht ik bij Fotofabriek een foto op canvas laten maken. Hierbij had ik de keuze uit vierkante canvasdoeken, maar ook uit staande of liggende formaten. Ik liet een canvas maat 40×30 Liggend, prijs € 21,99 maken. Je kunt een canvas maken vanaf 20×20 cm tot en met 90×60 cm. Het canvas is gemaakt van 100% katoen en het frame heeft een dikte van 2 centimeter. Standaard zit er bij elke bestelling een ophanghaakje met schroefjes. Ik ben blij met het eindresultaat en de foto op canvas heeft een mooi plekje aan de muur gekregen. 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Drie tips:

  • Let op met donkere foto’s bij het bestellen van een canvas. Het materiaal van een canvas is grover en anders van structuur dan papier. Dit heeft effect op het eindresultaat.
  • Kleurtinten die veel op elkaar lijken vloeien eerder in elkaar over dan op papier.
  • Heb je een (donkere) foto dan is de ervaring dat deze in print iets donkerder wordt dan op het beeldscherm weergegeven. Houd hier rekening mee bij het bestellen!

 Volg onderstaande stappen:

  1. Kies in de online editor  het formaat van de canvas.
  2. In de editor heb je de mogelijkheid de indeling van je canvas aan te passen of tekst, decoraties, frame toe te voegen of de achtergrond aan te passen.
  3. Als je een canvas wil maken met een beeldvullende foto, zorg er dan voor dat er geen witte randen meer zichtbaar zijn. Het canvasdoek is gemaakt van 100% katoen dat vervolgens wordt gespannen op een houten frame. Dit brengt met zich mee dat de zijkanten van de canvas ook bedrukt worden en de foto dus doorloopt. Houd hier ook rekening mee bij het opmaken van een canvas, zodat essentiële onderdelen van de foto niet naar de zijkanten ‘verdwijnen’.
  4. Voordat je de editor verlaat wordt de kwaliteit van je afdruk gecontroleerd.
  5. Je kunt voor je de bestelling afrond een voorbeeld van je afdruk bekijken.
  6. Tot het moment dat je de bestelling hebt geplaatst heb je de mogelijkheid veranderingen aan te brengen.
  7. Tot slot heb je de mogelijkheid je canvas in te laten pakken in cadeaupapier!

Naast foto’s op canvas heeft Fotofabriek.nl diverse andere wanddecoratie in het assortiment. Daarnaast zijn er uiteenlopende producten verkrijgbaar: van bureauleggers, menukaarten, tijdschriften, agenda’s tot fotoboeken. Wil je meer informatie of meteen starten met het maken van een foto op canvas? Ga dan naar www.fotofabriek.nl.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s