Leestip: Not So Perfect (12+)

notsoperfect_hr (1)

Alles onder controle

In Not so perfect maken wij kennis met Madeleine van Breukelum. Een 16 jarige scholier die in de 4de klas van het Atheneum zit. Haar vader en moeder zijn druk, druk, druk en daardoor is zij veel op zichzelf aangewezen. Madeleine is een dromerige tiener die houdt van plannen, lijstjes maken en mijmeren over haar toekomst. Hoewel ze aan de ene kant een tikje chaotisch kan zijn heeft ze verder alles maar ook écht alles onder controle! Tenminste….

Naamloos12
Er is een kleinigheidje: (bijna niet het benoemen waard) de leraar Engels weet nog van niets en Madeleine moet hem alleen nog wel overtuigen dat zij de ware is. Maar dat is een geval van appeltje, eitje. Volgens Madeleine komt dat wel in orde, dus dat kan eigenlijk al afgevinkt worden op de lijst. (depositphotos.com)

Schoolfeest

Tussen het zwijmelen en het plannen van haar leven door heeft Madeleine óók nog tijd om het jaarlijkse schoolfeest te organiseren. Laat dat maar aan haar over! Een gala natuurlijk, chique hapjes, klassieke muziek (zei meneer Hamilton niet onlangs iets over The Classics?) Dit gaat een vette party worden!

Of toch niet??

Vrolijk, kleurrijk en chaotisch

Not so perfect heeft een fleurige cover die passend is bij de hoofdpersoon van het boek. Vrolijk, kleurrijk en chaotisch. Madeleine is een leuke, sympathieke hoofdpersoon waar veel jonge meiden zich in kunnen herkennen. Voor jongeren die niet snel een boek pakken is Not so perfect ook een aanrader. De hoofdstukken zijn overzichtelijk en geschreven in makkelijke, eenvoudige leesbare taal.

Kans maken op een exemplaar van dit boek? Neem zaterdag 28 maart een kijkje op dit blog en doe mee met de winactie!

Naamloo

 

 

Eén gedachte over “Leestip: Not So Perfect (12+)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s