Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging (Boekreview & Winactie)

Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging vertelt een verhaal over een klein roze olifantje met een groot gemis.

Naamloos

Verdriet, iedereen komt er mee in aanraking. Helaas ook kinderen. Afscheid nemen op welke manier dan ook is moeilijk of je nu groot bent of klein. Afscheid nemen van een vriend, afscheid nemen van een dierbare overledene, afscheid nemen omdat je gaat verhuizen, afscheid nemen van je knuffel die je verloren bent en niet terug kunt vinden, het overlijden van een huisdier, een scheiding, er zijn ontelbare momenten waarop je afscheid neemt als kind. Op die momenten voelt een kind zich verdrietig en kan een gemis ervaren. Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging zal tot troost kunnen zijn en steun kunnen bieden bij de verwerking.

Coach en therapeute

De Duitse Monika Weitze, studeerde psychologie. Ze werkt momenteel als coach en therapeute. Haar prentenboek over de roze olifant is in meer dan elf talen vertaald en geldt als een klassieker op het gebied van rouwverwerking en troosten.

Compleet

Het prentenboek bevat grafische illustraties van de gelauwerde Franse illustrator Eric Battut. De illustraties van Battut zijn herkenbaar aan de eenvoudige figuren met sterke gevoelsuitdrukkingen. Zijn illustraties maken het ontroerende verhaal van dit prentenboek compleet.

Verdrietig

Zoals iedereen weet zijn olifanten grijs, maar het olifantje in dit bijzondere prentenboek is roze. Het roze olifantje heeft een beste vriend: Tibe. Tibe is ook een beetje anders dan de andere olifanten en dit schept een band. Maar op een dag gebeurt er iets verdrietigs, de familie van Tibe trekt verder en daarom moeten de twee beste vrienden afscheid nemen. De kleine roze olifant is zo verdrietig dat het alles overheerst en het zorgt ervoor dat hij niet eens meer wil spelen. Gelukkig weet de wijze uil raad en wordt de kleine roze olifant toch weer gelukkig.

Hartverwarmend en rooskleurig

Dit leerzame prentenboek legt op eenvoudige en duidelijke wijze uit wat missen is en welke gevoelens daarbij horen. Kinderen zullen zich er zeker in kunnen herkennen. Door dit prentenboek leren kinderen op subtiele wijze dat bij missen allerlei gevoelens horen, zoals je droevig voelen en huilen. Daarnaast leren zij dat het goed is over je gevoelens te praten, want door je gevoelens te bespreken kun je je beter gaan voelen. Gelukkig is het kleine roze olifantje niet alleen maar droevig, er zijn veel hartverwarmende momenten en het boek heeft een rooskleurig einde.

             WIN    WIN    WIN     WIN     WIN      WIN     WIN   WIN     WIN     WIN      WIN

nam

Je kunt kans maken om een exemplaar van dit prentenboek te winnen. Meedoen is simpel! 

  1. Deel dit bericht.
  2. Plaats hieronder een reactie waarin jij vermeld waarom jij wilt winnen.

Succes! De winnaar wordt vrijdag 27 maart hier bekend gemaakt.

De winnaar is bekend! https://annekeschrijft.com/2020/03/27/28719/

Naamlooss

 

 

 

 

 

Bron: Achtergrond roze olifant: FreePik| https://www.freepik.com/premium-vector/cute-pink-elephant-hearts-seamless-pattern_3115899.htm

Olifantenslinger: Pinterest| https://www.pinterest.co.uk/pin/71494712821925441/

13 reacties op “Hoe de kleine roze olifant eens heel verdrietig was en hoe het weer goed met hem ging (Boekreview & Winactie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s