Boek review| Onze planeet, het enige thuis dat we hebben

Naamloos
Onze planeet neemt je kind mee op een reis rond de wereld.  (Foto achtergrond: Freepik)

Het boek Onze planeet, het enige thuis dat wij hebben is het officiële kinderboek van de met Emmy Awards bekroonde Netflix documentaireserie Our Planet. ( Maar het is ook een mustread voor volwassenen!) Het boek bevat naast een voorwoord van Sir David Attenborough, prachtige illustraties van kunstenaar Richard Jones. De unieke illustraties zijn een waardevolle aanvulling op de adembenemende foto’s in het boek.

Een reis rond de wereld 

Het 96 pagina’s tellende boek neemt je kind mee op een reis rond de wereld. Van de noordpool tot de woestijn en naar diepe oceanen en uitgestrekte wildernissen. Je kind leest over plekken waar het anders misschien niet zal komen en leert over diverse (zeldzame) dieren en hun natuurlijke habitat. Onze planeet vertelt het  wonderlijke verhaal over die ene plek waar we allemaal thuishoren.

Mooiste verhaal

De natuur zit vol spannende verhalen. De verhalen gaan over reizen, over jagen en ontsnappen, familie drama’s en nog veel meer. Mensen nemen ook een plek in in het boek maar niet een plek waar wij trots op moeten zijn.  Want vandaag de dag zijn wij de grootste bedreiging voor onze planeet. Gelukkig is er nog hoop voor ons volgens David Attenborough. Want kinderen kunnen volgens hem de hoofdrol krijgen in het mooiste verhaal wat nog aan het boek toegevoegd kan worden. Namelijk hoe in de 21ste eeuw de mensen een omslag gaan maken en de aarde en alle prachtige levensvormen gaan beschermen.

Naamloos

 

2 reacties op “Boek review| Onze planeet, het enige thuis dat we hebben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s