Boekreview |Dag en nacht (Thriller)

house-nature-forest_109663-22
Als je ergste nachtmerrie realiteit wordt… (Foto: Freepik)

De herfst heeft zijn intrede gedaan, de regen klettert tegen de ramen, de kaarsjes branden en de kachel is aan. Ik zit fijn op de bank genesteld met een mok hete chocolademelk. Het perfecte decor om ‘Dag en Nacht’, het thrillerdebuut van schrijfster Romy Haussman te lezen!

Dan breekt de hel pas echt los

Een afgelegen hut in het woud. De ramen verduisterd. De deur op slot. Lena en haar twee kinderen leven volgens strikte regels: maaltijden, toiletbezoeken, lestijden… De vader legt alles nauwgezet vast. Hij beschermt ze voor ‘gevaar’ en hij zorgt ervoor dat zijn kinderen een moeder hebben. Koste wat het kost…
Tot Lena erin slaagt te vluchten. Dan breekt de hel pas echt los. De vader wil met alle macht terughalen wat hem toebehoort. Dan is er nog de vraag of zij echt Lena is, de jonge vrouw die veertien jaar eerder spoorloos verdween.

9789402703542_front

Geen thrillerdebuut

De 38-jarige schrijfster heeft het schrijven in haar vingers. Het verhaal is goed geschreven, net alsof Hausmann al jaren thrillers schrijft.

Niets is wat het lijkt

De thriller is geschreven in meervoudig perspectief. Dit zorgt ervoor dat het verhaal spannend blijft en je uiteindelijk anders tegen de hoofdpersonen aankijkt. Want net als met zoveel dingen geld ook hier: niets is wat het lijkt.

Langdradig

Het boek bevat een spannend verhaal en het slot neemt een onverwachte wending. In het midden werd het verhaal af en toe langdradig. Of leek dit alleen maar zo omdat ik ongeduldig werd en graag het einde wilde weten? Ik kon mijn nieuwsgierigheid bijna niet bedwingen en moest mij beheersen om niet door te bladeren naar de laatste bladzijde.

Verfilmd

Er worden heel wat boeken verfilmd. Hopelijk wordt Dag en Nacht aan deze lijst toegevoegd. Hausmann is werkzaam in de tv wereld dus wie weet.

Naamloos

 

 

 

 

Bron: Cabin in the woods https://images.app.goo.gl/zohe6QVw3onEaDrL6

2 reacties op “Boekreview |Dag en nacht (Thriller)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s