Kleine Beestjes worden Groot (Hoe Dieren Voor Hun Baby’s Zorgen)

 

Naamloos
Achtergrond: Google

Er is een gebeurtenis die zowel dieren als mensen meemaken: geboren worden. Hoewel het bij dieren die uit een ei komen anders wordt genoemd. Hoe dieren met hun baby’s na de geboorte omgegaan is echter een heel ander verhaal. In het leerzame en humoristische prentenboek Kleine beestjes worden groot (hoe dieren voor hun baby’s zorgen) van de Tsjechische schrijfster Pavla Hanáčková wordt op een leerzame en leuke manier uitgelegd hoe dieren voor hun baby’s zorgen.

Retro illustraties

De schattige retro illustraties zijn van de van oorsprong vietnamese illustrator Lihn Dao en passen perfect bij de verhaaltjes. Het gebonden prentenboek heeft een hardcover zodat het tegen een stootje kan.

Voorlezen of zelf lezen

In dit prentenboek lees je over allerlei dieren. Er wordt op een duidelijke manier uitleg gegeven over geboorte en opvoeding in de dierenwereld. Het is een leuk boek voor kinderen om zelf te lezen en voor volwassen om uit voor te lezen. Tijdens het voorlezen kom je als volwassen weetjes tegen die je vast nog niet wist. Wist jij bijvoorbeeld dat bij de zeepaardjes de vader de baby’s in een buidel op de buik draagt? Of dat een olifantenjong door de puberteit heen gaat?

vocab-kids-ftr.jpg
(Foto: Google) Tijdens het voorlezen kom je als volwassen weetjes tegen die je vast nog niet wist.

In gesprek

Dit leerzame prentenboek is voor de leeftijdscategorie 6+. De verhaaltjes en illustraties in het boek kun je eventueel gebruiken om met je kind in gesprek te gaan over geboorte en opgroeien. De tekst van Kleine beestjes worden groot (hoe dieren voor hun baby’s zorgen) is voor kinderen makkelijk te begrijpen.

Ontwikkeling kind

Kinderen vinden het vaak interessant om een kijkje te nemen in de dierenwereld. Op deze manier leren ze niet alleen over geboorte en opgroeien, maar wordt hun ontwikkeling van taal en spraak ook op een leuke humoristische manier gestimuleerd.

 

naamloos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s