Omringd door idioten (Review)

Naamloos

Omringd door idioten is een titel die vast de aandacht trekt. De meesten van ons hebben wel eens, zoniet regelmatig, hetzelfde gevoel.  Mocht je je afvragen of ik mijzelf wel eens omringd bevind door idioten, dat laat ik even in het midden. 

Vertaald in twintig talen

Afgelopen maand verscheen bij HarperCollinsHolland het boek Omringd door idioten, geschreven door de zweedse auteur, coach en gedragsdeskundige Thomas Erikson. Omringd door idioten is een populair boek, het is al in twintig talen vertaald, en alleen al in Zweden zijn er al ruim 600.000 exemplaren van verkocht. De schrijver wil ons via dit boek leren hoe je beter met elkaar kunt communiceren. Thomas erikson heeft in zijn werkzaamheden vele maal gebruik  gemaakt van het kleurenschema van de DISC methode en geeft nu lezingen over deze methode door heel Europa.

eee57bef5052cd7b7eda2519020f6837
Bron: Pinterest

DISC -methode

Met de DISC-methode, waarbij het draait om gedragsstijlen aanduiden met bepaalde kleuren, leer je op een praktische en eenvoudige manier om te gaan met mensen die anders zijn dan jijzelf.

Welke kleur ben jij?

Persoonlijkheden worden verdeeld in vier kleuren, rood groen geel of blauw. De meeste van ons zijn een mix van deze kleuren met een bepaalde kleur als hoofdtoon. Welke kleur ben jij?

'I'm surrounded by idiots.'Inzicht

Welke gedragsstijl is de jouwe? Drijf je collega je tot waanzin met zijn overdreven liefde voor details? Botst het gematigde karakter van je geliefde met je eigen enthousiasme? Sommige mensen beweren dat zij omringd worden door idioten. Zij begrijpen hun collega’s of familie niet, hoe ze ook hun best doen. Als je meer inzicht hebt in het gedrag van de ander, en dat van jezelf, kun je beter met anderen communiceren en is er beleid. Zo kun je veel bespreken, feedback geven en krijgen.

Rood, groen, geel, blauw

Ben je bijvoorbeeld rood, dan wil je snel tot de kern van de zaak komen. Heb je voornamelijk gele kanten, dan ben je snel enthousiast, groen staat voor stabiliteit en blauwe eigenschappen hebben te maken met informatie en details. Thomas Erikson leert je om op praktische en eenvoudige wijze dit kleurenschema toe te passen. Als je voor je werk samen moet werken met een collega die je niet ligt kan dit veel frustratie en stress opleveren. Wanneer je echter inzicht krijgt in het functioneren van de collega en van jezelf helpt dit om de samenwerking te verbeteren.

disc-pieces
Afbeelding: pmctraining.com

Verschillend

Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden wordt er vaak gezegd. Dit klopt maar er is echter maar een jij. Mensen zijn verschillend en ook hun behoeftes.Omringd door idioten helpt je collega’s, vrienden en familie beter te begrijpen. Misschien zijn zij toch niet zo idioot.

Voor geprogrammeerd

Thomas Erikson pretendeert niet dat zijn boek allesomvattend is. Mensen zijn tenslotte geen voorgeprogrammeerde programma. De mensheid zit volgens hem te ingewikkeld in elkaar om helemaal te kunnen doorgronden.

15253-open-book-1920x1200-photography-wallpaper
Afbeelding: Google

Mustread

Dit boek is een mustread. Eigenlijk zou het verplichte leeskost moeten zijn voor iedereen. Een betere wereld begint bij jezelf wordt er regelmatig gezegd. Wanneer je jezelf en anderen beter leert te begrijpen is dat een goed begin. Omringd door idioten heb ik net uitgelezen maar ik zie nu al uit naar het verschijnen van het volgende boek van deze auteur, Omringd door psychopaten.

 

 

Taal: Nederlandstalig
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: juni 2018
Druk: 1
Aantal pagina’s: 320 pagina’s
ISBN139789402701449
Auteur: Thomas Erikson
Uitgever: HarperCollins
Vertaling: Wiveca Jongeneel 
Paperback:€ 20,-
E-book: € 13,99
Oorspronkelijke titel: Omgiven av idioter

 

 

 

 

 

3 reacties op “Omringd door idioten (Review)

  1. Omringd door idioten, soms voel ik mij de grootste idioot van allemaal als ik me laat verleiden tot een nieuwe werkwijze of iets dergelijks die achteraf gezien toch niet zo handig en bruikbaar is. Toch nieuwsgierig naar de kijk op de zaken in dit boek.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s