Kies jij A of B? (Denksport winactie)

goed

Een leuke en leerzame winactie! Wil jij kans maken op een van de twee te winnen Denksport pakketten? Doe dan snel mee! Welk pakket wil jij winnen? A of B? Laat het ons weten in een reactie onder aan de pagina. Puzzelen is kippensoep voor het brein. Dit is de mening van Marcel Danesi, hoogleraar semiotiek en antropologie aan de Universiteit van Toronto. Hoe dit precies zit lees je verderop.

Pakket B bevat de volgende puzzelboeken:Denksport junior (leeftijd 8 tot 10 jaar) – Mijn eerste woordlegger

Dit is een puzzelboek voor echte lettervreters en bevat de volgende puzzels: plaatjes legpuzzel , woord legpuzzel en blokken legpuzzel. Het leuke is dat dit pakket ook de volwassen editie bevat zodat je gezellig samen met je (klein) kind kunt gaan puzzelen.

Kris Kras woordenleggen

Deze legpuzzels zijn net iets anders dan anders. De woorden worden gelegd in een ander type diagram dan gewoonlijk en elke puzzel heeft een andere thema.

Varia vakantiekanjer

Een extra dik puzzelblad met diverse puzzels zoals: plaatjes puzzels, kruiswoordpuzzels, sudoku, piramide, miljioenenzoeker, een van de twee, cijfercode en nog veel meer andere puzzels.

Pakket A bevat:

Jumbo woorden strepen

Dit boek bevat leuke thema puzzels. Bij woorden strepen werkt het net iets anders dan bij een woordzoeker. De woorden staan verticaal, horizontaal, diagonaal en in beide richtingen.

Kris Kras woorden strepen

In dit blok gaat alles anders. Geen oplossingen meer maar leuke thema’s met introductie en een kortere woordenlijst. Dit betekent dat er meer van je speurders capaciteiten wordt gevraagd.

Filipine vakantiekanjer

Zie pakket B.kippensoepTaalontwikkeling kind

Wist je dat woordpuzzels maken toedraagt aan de taalontwikkeling van een kind? Een woordpuzzel maken lijkt misschien een leuk tijdverdrijf voor een regenachtige of saaie zondagmiddag maar het is veel meer dan dat. Door het maken van woordpuzzels worden de cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling gestimuleerd. Dit is voor iedereen belangrijk maar zeker voor een jong schoolkind dat nog veel te leren heeft en hierbij gebruik maakt van taal.

Kippensoep

Ook voor volwassenen geldt dat het is niet alleen leuk is om te puzzelen maar dat het tevens de woordenschat vergroot. Daarnaast help je ook je hersenen in een goede conditie te houden. Dit is een belangrijke reden waarom mijn opa vroeger graag woordpuzzels maakte. Je kon hem geen groter plezier doen dan met een puzzelboek. **‘Puzzels zijn als *kippensoep voor het brein’, zegt Marcel Danesi, hoogleraar semiotiek en antropologie aan de Universiteit van Toronto en schrijver van het boek de ‘Extreme Brain Work Out’. ‘Ze verscherpen de geest, verbeteren het geheugen en houden de hersenen fit.’ Danesi gelooft dat puzzels – zowel kruiswoordpuzzels als sudoku’s – zorgen voor een verbetering van cognitieve functies. Danesi wijst erop dat de Amerikaanse Alzheimer Society niet voor niks het effect van puzzelen onderschrijft.

Welk pakket wil jij winnen A of B?

Meedoen kan t/m 12 april 2018

**Bron: MT.nl – Geheugen trainen? 8 bewezen tips uit de wetenschap 

*Kippensoep helpt bij het onderhouden van het immuunsysteem.

Winactie is gesloten. Benieuwd of jij tot de winnaars behoort? Dat kun je hier lezen.

 

9 reacties op “Kies jij A of B? (Denksport winactie)

 1. Ik ga voor plaatje A en pakket B. Mijn huidige puzzelboek is een eind vol en nu de lente weer begonnen is er straks niets lekkerder dan heerlijk in het zonnetje een beetje puzzelen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zou gaan voor pakket A,
  echt iets leuks voor mijn Pa.
  Puzzelen houd hem jong van geest,
  en hij is nooit vrolijker geweest.
  Dan wanneer hij een puzzeltje maakt,
  er met moeite even mee staakt.
  Om wat te eten of drinken tussendoor,
  en dan gelijk weer puzzelen hoor!
  Oh wat zou het geweldig zijn,
  als ik hem kon verrassen… zo fijn!
  Hij verdiend het om te worden verwend, altijd klaar staan voor iedereen die hij kent.
  Een lach, helpende hand en troostend woord,
  momenten die alleen worden “verstoord”.
  Als hij een Denksport heeft in zijn hand, dan is hij de gelukkigste man van Nederland!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s