Catfulness: hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

 

 

Catfulness oftewel hoe een kat ons kan leren gelukkig te zijn.

Stress, overspannen, burn-out

Wij mensen zijn druk druk druk en rennen onszelf voorbij. Stress, overspannenheid of een burn-out liggen daarbij dagelijks op de loer. Wij mensen moeten, moeten, en moeten en willen, willen en willen. Maar waarom willen wij zoveel? En van wie moeten wij het eigenlijk? 

Leesfragment

kat

Anonieme kat

Catfulness is een internationale bestseller. Het boekje is geschreven vanuit het gezichtspunt  van een kat. Een kat die zich  erover verbaast hoe gehaast mensen door het leven gaan. Deze kat (die graag anoniem wil blijven) geeft ons zeven weken lang iedere dag een tip om mindful te leven.

Paolo Valentino & Marinna Coppo 

Wanneer je Catfulness in de boekhandel ziet liggen denk je vast dat het een boekje alleen voor kattenliefhebbers is. Vergis je echter niet, dit boekje is een must read voor iedereen. Wij willen toch allemaal mindful door het leven gaan? Catfulness is geschreven door de Italiaanse schrijver Paolo Valentino. Paolo blijkt na enig onderzoek eigenaar van twee katten (of is het andersom) te zijn. Wat denk jij, zou een van  de katten van Paolo het kattenbrein achter dit boekje zijn? 😉  Illustrator Marinna Coppo heeft het boekje voorzien van fleurige tekeningen.

Leesfragment

kat

 

Dikke knipoog

Ik heb genoten tijdens het lezen van Catfulness. Bladzijde na bladzijde ontdek je hoe makkelijk het eigenlijk is mindful door het leven te gaan. Het boekje is met een dikke knipoog geschreven. Grote kans echter dat je na het lezen ervan anders over sommige dingen na gaat denken. Een mooi katten citaat uit het boekje is…

De toekomst zit alleen maar in je hoofd: waarom zou je je daar nu zorgen over maken?

En zo is het eigenlijk maar net.

 

 

Caffulness: hoe een kat ons kan leren gelukkig te zijn.

Naamloos

 

 

Eén gedachte over “Catfulness: hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

  1. Heel leuk artikel en idd katten zijn pracht beesten. Het gezegde is niet voor niets een hond heeft een baas, maar een kat is de baas. Als ik terug denk aan onze Tiger hoe heerlijk ontspannen hij erbij kon liggen was ik wel eens jalours. Even niets doen is vaak moeilijk. Vraag maar eens aan iemand: Hoe gaat het met je. Is het antwoord altijd: Druk. Waarop ik dan zeg dat vroeg ik niet. Ben nu gelukkig op een leeftijd dat ik denk neem je rust en geniet van elk moment. Alhoewel het niet altijd mee valt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s