Intieme Hygiëne (Win een pakket t.w.v. 65 euro)

 

oeps

In samenwerking met aHealthybody en Gentleday heeft Anneke schrijft deze week een hele leuke winactie! Wil je kans maken op een van de drie te winnen pakketten t.w.v. 65 euro? Plaats dan een reactie waarin jij ons vertelt met wie jij de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht wilt bezoeken. 

Terugkerend onderwerp

Gezondheid is een onderwerp wat regelmatig terugkeert op dit blog. Dit keer staat de gezondheid van de intieme zone van de vrouw centraal. Je staat er vaak niet bij stil maar wist je dat  dat een vrouw in haar leven gemiddeld 15000 stuks tampons en maandverbanden gebruikt? Steeds meer letten vrouwen op de ingredienten van producten die zij inwendig en uitwendig gebruiken. Daardoor is de vraag naar biologische en eerlijke producten enorm gestegen, waaronder de vraag naar biologisch maandverband. Vandaag daarom een interview met  Katja Kortenbroek distributeur van Gentleday Benelux. Gentleday  heeft een ruim assortiment met biologische producten voor de menstruatie, van maandverband tot menstruatie cups.

Gezondheidbeurs

Binnenkort staat Katja samen met Lejla Barakovic van aHealthybody op de Gezondsheidbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. lejla en Katja zijn 2 en 3 februari daar aanwezig. Kom je ze gedag zeggen en een kijkje nemen bij hun stand?

Hoe is Gentleday ontstaan?

De oprichtster van Gentleday, Vilmante Markeviciene begon zich te verdiepen in menstruatieproducten toen haar dochter begon te menstrueren. Vilmante kwam toen tot de ontdekking dat er (op dat moment) alleen maar producten voorhanden waren die met chemicaliën bewerkt werden. Zij vond dat dit beter kon en zo is Gentleday ontstaan.

Hoe schadelijk zijn de ingredienten in doorsnee maandverband en tampons?

Hoe schadelijk de ingrediënten zijn die in “gewone” menstruatie producten verwerkt zijn is niet exact te meten. Het is een optelsom van diverse waarnemingen.

Kun je voorbeelden noemen van vaginale klachten en ongemakken die ontstaan door gebruik van doorsnee maandverband en tampons?

Irritaties in de intieme zone als er maandverband gebruikt wordt, schurend gevoel, klammig gevoel, schimmel infectie, eigenlijk allemaal resultaten van het zitten op, nou ja niets meer dan een plastic boterhamzakje. Het zorgt ervoor dat je niet doorlekt, maar ook dat het in de intieme zone niet doorlucht!

Parfum

Parfum in maandverband om luchtjes te verdoezelen, het helpt niet en is tevens chemisch. Je zou het ook niet in je mond sprayen. En daar kan je het eigenlijk het beste mee vergelijken: zou je het in je mond stoppen? Nee? Dan stop je het liever ook niet in of bij het meest gevoelige en kwetsbare gedeelte van het vrouwelijk lichaam.

info-1
Afbeelding: Gentleday

klachten

De reguliere tampon bevat viscose en katoen. Viscose is niet wit en moet dus gebleekt worden met chloride. Zelfde verhaal: stop je het in je vagina dan kunnen deze stoffen vrij gemakkelijk in je bloedbaan terechtkomen. En daar word je niet lekker van. Ik denk dat het niet te meten is, hoeveel van die stoffen in een lichaam terecht komen, maar ik ben ervan overtuigd dat een hoop klachten er wel aan gerelateerd kunnen worden.

Tamponziekte

De zogenaamde tamponziekte (TSS) komt voor bij vrouwen die of te lang een tampon inhouden of er heel heftig op reageren. Deze ziekte kan leiden tot amputaties en zelfs de dood (dat is bij ieder verschillend). De tampons van Gentleday zijn van 100% biologisch geteeld katoen, zijn niet gebleekt en hebben het hoogst haalbare keurmerk GOTS. Je reduceert door het gebruik van deze tampons de kans op TSS, maar je moet altijd  zorgvuldig met je tampongebruik om moeten blijven gaan. De werking van een tampon is altijd hetzelfde: het opzuigen van bloed. Blijft er oud bloed in je lichaam zitten, dan zal dat tot TSS leiden.

info-2
Afbeelding: Gentleday

Waarom staat Gentleday achter de producten van aHEALTHYbody en hoe is de samenwerking ontstaan?

Door een orthomoleculair arts die onze producten aanbeveelt zijn wij in contact gekomen met elkaar. Gentleday heeft als credo: wees lief voor jezelf. Oftewel wees zuinig op je meest intieme en kwetsbare delen van je lichaam. Zorg voor je vagina en haar omgeving om het voor jezelf allemaal makkelijker te maken. De producten van Cydonia passen hier perfect bij. Je vagina is gevoelig, heeft veel kans op ontstekingen in en rondom. Gentleday wil dit, net als Cydonia, voorkomen, verzachten en helen.

Lejla Barakovic van aHealtybody is op haar beurt enthousiast over de producten van Gentleday. Waar komt haar enthousiasme voor de producten van Katja vandaan?

Lejla: De vaginaaltabletten van Cydonia staan voor de meest natuurlijke vorm bij intieme ongemakken. De producten van Gentleday sluiten hier mooi op aan, omdat de producten van 100% biologisch katoen zijn, zonder chemicaliën  en andere schadelijke stoffen, zodat de comfort en veiligheid gegarandeerd is voor de vrouw.

maandverband-dag
Afbeelding: Gentleday

De mening van Anneke Schrijft 

Uit het assortiment van Gentleday testen wij het dag maandverband. Dat het maandverband biologisch afbreekbaar en recyclebaar is is voor ons een groot pluspunt.  Het plastic waarin het maandverband is verpakt is van bioplastic en draagt het ECO certificaat. Het maandverband is handig per stuk verpakt zodat je het makkelijk mee kunt nemen en het schoon blijft in je tas. Het verband heeft de goede grote maar wij vragen ons af of het maandverband ook geschikt is voor vrouwen met zwaar bloedverlies. Heeft iemand hier ervaring mee? Het maandverband voelt heel zacht aan ,schoon en fris aan je merkt amper dat je het draagt. Ik wil nog even onder de aandacht brengen dat Gentleday maandverband heeft speciaal voor tienermeiden. Dat is heel handig want regulier maandverband heeft meestal voor hun een te grote maat. Op de website van Gentleday kun je meer lezen over hun producten.

Dag maandverband product informatie

 • Dikte 2,4mm
 • Lengte 24,3cm
 • Breedte, midden 7,2cm
 • Absorptie ongeveer 120ml
 • Verhoogde zijkant tegen lekkage
 • Far-IR anion strip
 • SAP (Super absorberend product)
 • Gecertificeerd Oeko Tex
 • Dermatologisch getest
 • Dierproefvrij
 • Vleugels
 • Tevens geschikt voor lichte incontinentie problemen
 • Hersluitbare verpakking

Nonwoven, niet absorberende toplaag.
In deze laag bevind zich de Far-IR Anion strip:

 • Gebruik van Toermalijn in de strip voorkomt huidirritaties en bezit helend vermogen bij beschadigde huid.
 • Gaat nare geurtjes en de groei van bacteriën tegen.
 • Vermindert ammonia geur tot 85%
 • Doodt de staphylococcus aureus bacterie met 99,9%. Deze bacterie veroorzaakt huidinfecties, urineweginfecties en infecties van bestaande wonden.

 

Meedoen aan de winactie kan t/m 26 -01-2018

 

8 reacties op “Intieme Hygiëne (Win een pakket t.w.v. 65 euro)

 1. Ik loot heel graag mee voor een pakket. Vorig jaar voor het eerst op de beurs geweest, echt super veel info gehad. Zelfs voor de kids was er van alles te doen en te zien. Hopelijk kunnen we dit jaar weer gaan!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s