De Stenen Engel – David Hewson (Review)

Naamloos
Foto achtergrond: Straatbeeld.nl

Anneke Schrijft luidt 2018 in met een review van de thriller De stenen engel van de Britse auteur David Hewson. Vandaag kun je hier de review lezen, a.s vrijdag volgt een interview met de befaamde Britse auteur! Ook gaat vrijdag een winactie van start waarbij je kans maakt op een exemplaar van dit spannende boek.

Het verhaal

Annie Schrijver is net tweeëntwintig jaar oud, werkt op de bloemenmarkt en is bij iedereen geliefd. Van de ene op de andere dag is ze echter spoorloos verdwenen. Niet lang daarna wordt ze, amper nog levend, teruggevonden op een begraafplaats, vastgebonden aan een stenen engel en ingesloten door een ring van vuur. In haar lichaam vindt de politie sporen van drugs die een verband leggen met een nooit opgeloste zaak: de Schone Slaapstermoorden. Maar Annie had schijnbaar nog geluk, want niet ver van haar vindplaats wordt een lijk gevonden waarop een verse tatoeage te zien is: Slaap, kindje, slaap.

Het is zomer in Amsterdam en de straten zijn vol toeristen, muziek en gelach, maar er heerst ook een duistere ondertoon nu er een seriemoordenaar actief lijkt te zijn. De spanningen lopen al snel hoog op en Pieter Vos weet dat hij de dader zo snel mogelijk te pakken moet krijgen om te voorkomen dat de paniek toeslaat…

Hieronder zie je een kaart van David Hewson waarop enkele plekken aangegeven staan van plaatsen die gebruikt worden in het boek of die als inspiratie hebben gediend.

Drie woorden

Spannend, meedogenloos, meeslepend drie woorden die de thriller De stenen engel perfect omschrijven. De stenen engel is het vierde deel van de zogenaamde Amsterdam reeks. Eerder verscheen; Het poppenhuis, Het verkeerde meisje en Het derde zusje. Hoewel het een boekenserie is zijn de delen prima apart te lezen.

Compliment

Ik wil de schrijver een compliment geven, het is knap hoe hij na de drie eerdere delen de lezer nog steeds weet te boeien. De thriller blijft tot de allerlaatste pagina spannend. Ik waarschuw je op voorhand dat wanneer je eenmaal in het boek begint te lezen je het pas kunt neerleggen wanneer je de laatste bladzijde omgeslagen hebt.

Warner Bros

Warner Bros Nederland heeft de filmrechten aangekocht van deze spannende reeks. De boeken ademen een Baantjer stijl uit en het zou mij niets verbazen als in een volgend boek rechercheur de Cock om de hoek komt kijken om zijn collega Peter Vos bij te staan. Het is verbazingwekkend hoe gedetailleerd de Britse schrijver de sfeer van Amsterdam weergeeft. Je waant je tijdens het lezen (weer terug) in Amsterdam.

 

Leesfragment

ok
Leesfragment Boekerij
Uitgave: Paperback
Uitgeverij: Boekerij
Prijs: € 19,99
Vertaling: Gert van Santen
Publicatiedatum: 03-10-2017
Pagina’s: 400
ISBN: 9789022575857

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reacties op “De Stenen Engel – David Hewson (Review)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s