Les Prairies de la Lanterne – dagcrème ESSENTIELLE N°1 (Review)

18741525_1571928616150525_890801556_n
Foto: © Anneke Schrijft

ESSENTIELLE N°1 van het Franse merk Les Prairies de la Lanterne is een hydraterende dagcrème en bestaat voor 99 procent bestaat uit natuurlijke geconcentreerde ingredienten.  Het belangrijkste ingrediënt van deze crème is …. paardenmelk van ras merries! Ik heb wel eens vernomen hoe gezond paardenmelk schijnt te zijn, maar om het op je gezicht te smeren, ook al is het in vorm van een crème is toch even wennen. Doordat ik een voorstander ben van biologische producten ging ik de ”uitdaging” aan en probeerde in samenwerking met Sampleo de dagcrème van deze bijzondere lijn.

Voor dit review stapte ik in de wereld van paardenmelk, want hoe gezond is deze melk werkelijk?

Hype

De gezonde kracht van paardenmelk blijkt geen nieuwe hype, mensen geloven al duizenden jaren in de (genezende) kracht van deze melk.  Er wordt beweerd dat mensen met een verhoogd cholesterol, eczeem, darmklachten, TBC, en andere ziektes baat hebben bij deze melk. Er zijn echter ook weer mensen die dit tegenspreken. Zelfs de beroemde Griekse historicus Herodotus zei over paardenmelk,”zij voedt, versterkt en geeft nieuwe energie”. In Rusland wordt paardenmelk erkend als geneesmiddel bij bijv. TBC. Ook in Nederland zijn er verschillende mensen die zeggen baat te hebben bij deze melk. Vergeleken met andere soorten melk schijnt paardenmelk samen met ezelinnenmelk het meest op moedermelk te lijken. De melk bevat de volgende vitaminen: vit. A B1B2B6B12 CD E en orotzuur,  IGA en lysozym. Er is een verschil tussen koemelk allergie en een lactose intolerantie. Bij een allergie voor koemelk kun je waarschijnlijk wel paardenmelk verdragen, maar wanneer er sprake is van een lactose intolerantie kun je vast ook niet tegen paardenmelk.

181
Afbeelding: Paardencentrum Moerbeek

In 2006 blijkt uit een onderzoek van studenten van de universiteit in Wageningen dat paardenmelk een positief effect kan hebben op darm en huidaandoeningen. Wel zal er nog verder onderzoek nodig zijn om de effecten te kunnen onderbouwen.

Hoewel er een kleine kans is op een allergische reactie na het drinken van paardenmelk, is daar wel altijd een mogelijkheid toe. Dus mocht je het een keer willen proberen is het raadzaam advies te vragen en te beginnen met een kleine hoeveelheid.

Het is in mijn ogen altijd belangrijk onderzoek te doen naar wat je in neemt of op je huid smeert. Maar daardoor dwaalde ik wel ver van het onderwerp van deze review af,  de ESSENTIELLE N°1 dagcrème.

Verpakking

De dagcrème zit verpakt in een handige pompflacon. De flacon is wit met het logo van Les Prairies de la Lanterne. De eenvoudige uitstraling van de flacon past niet bij de prijs van de flacon, € 49,90. De eenvoudige uitstraling past echter wel bij de inhoud, een 99% natuurlijke dagcreme die voor 40% bestaat uit biologische paardenmelk.

35
Afbeelding & quote Tumblr

Ingrediënten

Geconcentreerde organische paardenmelk (40%), zonnebloemolie, oranjebloesemwater, Glycerol, Vetzuur uit olijfolie, 100% natuurlijke parfum, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid Citral, Linalool, Geraniol.

Inhoud

De crème is een stevige substantie. Door een druk op het pompje krijg je precies een juiste hoeveelheid crème en de flacon is daardoor zuinig in gebruik. De crème heeft een all in 1 formule, dat wil zeggen dat de crème te gebruiken is voor gezicht, hals en ogen.

Mijn mening

Ik heb een gevoelige huid en dacht in eerste instantie dat de crème te dik en vet was voor mijn huid, maar nadat ik de crème gebruikt had bleek dit echter niet het geval. Integendeel, de crème smeert makkelijk uit en trekt snel in en veroorzaakte geen huidirritatie of onzuiverheden. Af en toe krijg ik na gebruik van een nieuwe dagcrème last van rode en geïrriteerde ogen. Ook al gebruik ik de dagcrème niet rondom mijn ogen. Bij deze crème had ik daar geen last van. De crème hydrateert en verstevigd de huid, en mijn huid voelt na gebruik zijdezacht aan. De crème is geschikt voor alle huidtypen en leeftijden.

De crème bevat geen toegevoegde SPF, maar er wordt beweerd dat de vitamines A,C, en E die deze crème bevat de huid beschermen als een natuurlijk SPF. De crème heeft volgens de website een vleugje lemon merengue geur, maar naar mijn mening neigt het meer naar vanille.

De crème is dermatologisch en oftalmologisch (oogkundig) getest maar niet op dieren.

Naast de dagcrème is er ook een nachtcrème en zeep van deze lijn verkrijgbaar.

zeep
Foto: © I D’AIME PHOTO

les prairies de la lanterne

De woorden van Alfred de Musset,”Te zien is om te weten, te willen is macht, durven het nu” liggen aan de grondslag van het Franse bedrijf les prairies de la lanterne. Dit bedrijf werd opgericht in 2009 om cosmetica op basis van natuurlijke producten te creëren. Een ingewikkelde maar lonende onderneming, volgens het bedrijf. Resulterend in verschillende cosmetische producten met respect voor mens en natuur.

Waar verkrijgbaar

De zeep, dag en nachtcrème zijn tot nu toe alleen verkrijgbaar via de website van Les Prairies de la Lanterne. Via een simpele klik wordt de Franse website in het Nederlands vertaald. Klik  ->hier voor meer informatie over de prijs en de producten.

 

Bronnen:

http://kanker-actueel.nl/paardenmelk-lijkt-goed-voor-de-gezondheid.html

https://www.trekpaardenwereld.nl/nl/paardenmelkerij/paardenmelk

http://www.voedingisgezondheid.nl/melk_paardenmelk.html

http://www.paardencentrummoerbeek.nl/pg-13617-7-21522/pagina/algemeen_-_onderzoeken.html

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/179004-is-paardenmelk-gezond-en-werkt-het-bij-psoriasis.html#paardenmelk-psoriasis-en-wetenschappelijk-onderzoek

http://www.paardenmelkisgezond.nl/vragen-en-ervaring/vragen-van-gebruikers/veel-gestelde-vragen/wanneer-drink-je-wel-paardenmelk/

http://www.lesprairiesdelalanterne.com/soin-du-visage-c102x2869732

http://www.paardencentrummoerbeek.nl/pg-13617-7-52830/pagina/paardenmelk_-_wat_zit_er_in.html

http://www.dekrachtvan.nl/informatie/voor-wie-is-paardenmelk/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s