Anneke’s biologische moestuin

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat een fijn weer was het vandaag. Heerlijk weer om de hele dag in de moestuin door te brengen. Door de mei regen en de lentezon kregen allerlei gewassen een flinke groeispurt. De afgelopen week hebben wij zelfs al sla en spinazie uit eigen moestuin kunnen eten.

Niet alleen de groente in de biologische moestuin gedijt goed, ook het onkruid. Vandaag zijn mijn vader, mijn jongste en ik druk in de weer geweest met onkruid wieden. Een boerenwijsheid van mijn vader luidt “Hou je in mei het onkruid goed bij dan ben je straks in augustus blij”.

Ook zijn de koriander en de prei nu groot genoeg om verspeend te worden. Verspenen betekent niets anders dan het uit elkaar halen van dicht op elkaar gezaaide plantjes en die verpoten.

Naast groente en fruit vind je in onze moestuin ook allerlei bloemen en planten. Sommige van deze bloemen en planten jagen allerlei schadelijke insecten weg. Bijvoorbeeld:

  • Afrikaantjes houden aaltjes uit de moestuin
  • Vingerhoedskruid houdt slakken op een afstand en stimuleert de groei van gewas doordat deze plant hommels en bijen aantrekt.
  • Vliegen houden niet van lavendel
  • Goudsbloemen houden slakken en ander ongedierte uit de moestuin

Heb je een vraag over de moestuin? Of heb je een goede tip? Stuur je vraag of tip naar annekeschrijft@hotmail.com.

Bedankt voor de oplettende reacties. Inderdaad op de foto is niet Vingerhoedskruid te zien maar Lupine.

4 reacties op “Anneke’s biologische moestuin

Plaats een reactie