Het meisje in de trein (review)

picmonkey-collage

Medelijden en ergernis

Eerst heb ik medelijden met Rachel, de hoofdpersoon uit de thriller Het meisje in de trein. Ik leef mee met haar eenzaamheid en verdriet. Maar wanneer ik  denk te weten/erachter kom hoe het werkelijk zit wil ik haar vermanend toespreken. Ik snap niet hoe zij zo’n puinhoop van haar leven kan maken, haar leven vergooit. Je leeft tenslotte maar één keer…Zelfmedelijden brengt je tenslotte nergens en het brengt je helemaal geen geluk. Al gauw slaat mijn medelijden om in ...ergernis.

Plottwist

Net wanneer ik het gedrag van Rachel helemaal zat ben en mijzelf de vragen stel, waarom lees ik nog verder in dit boek? Waarom is deze thriller zo succesvol dat het verfilmd is? Neemt het verhaal een huiveringwekkende wending en lukt het mij nauwelijks het boek neer te leggen. Wat een plottwist!

Het verhaal in het kort

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? En heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Thriller van het jaar 

De thriller Het meisje in de trein geschreven door Paula Hawkins leest als een trein. 🙂  En is niet voor niets in 2015  door de redactie van Vrij Nederland gekozen tot thriller van het jaar. Ik raad je aan het boek te lezen voor je de film gaat bekijken. Anders ken je het verhaal al, en dat maakt het boek minder spannend om te lezen.

4 reacties op “Het meisje in de trein (review)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s