Libresse Triple Protection (review)

maandvrband

korte broek

Nog niet zo lang geleden was menstruatie een groot taboe en iets waar niet over gepraat mocht worden. Er was zelfs een tijd dat vrouwen tijdens hun maandelijkse periode apart gehouden werden van de rest! Ik ben blij dat  wij in 2016 en niet enkele decennia geleden leven. Je maandelijkse periode was naast vervelend ook erg vermoeiend. In die periode mochten mannen niks over de menstruatie weten en moest je alles wat te maken had met de menstruatie verbergen. Het was echter wel zichtbaar wanneer een vrouw haar maandelijkse periode had, door alle witte lappen aan de waslijn!  En wat te denken van al die gebruikte lappen die gewassen en gedroogd moesten worden. Ook moest je de hele tijd opletten dat je je ‘maandverband’ niet verloor! Daarnaast was doorlekken  meer regel dan uitzondering. Zoals je kunt lezen was de menstruatie in die tijd dus zeker een vermoeiende periode. Je vraagt je af of vrouwen in die tijd tijdens hun  maandelijks ongemak nog wel ergens anders aan toe kwamen behalve bezig zijn met hun menstruatie.

Lezeres Corrie haalt verderop herinneringen  op aan die tijd. 

Lees ook de mening van Christel, Lize, Ayfer, Tanja en Saar over het  Protection ultra maandverband van Libresse . Zij reageerden op een eerder geplaatste oproep op Anneke Schrijft waarin testers voor de  Libresse proefpakketjes werd gezocht.

Libresse_nederlandsDeze dames hebben allemaal een proefpakketje  Libresse Triple Protection  normal maandverband ontvangen met daarin:

 • 2x maandverband met en 2x maandverband zonder vleugels
 • een kortingsbon voor een pak Libresse naar keuze.

Libresse Triple Protection heeft een driedubbele bescherming tegen doorlekken.

 1.  anti-lekrandjes
 2.  unieke pasvorm
 3.  absorberende kern

 

Witte washandjes aan de waslijn

belt

Corrie: ”Vroeger werd er echt wel in de gaten gehouden of de buurvrouw de witte lappen aan de waslijn had hangen. En onnozele jongens die thuis geen zussen hadden dachten dat het washandjes waren. Ik had een collega en die waren met 5 meiden thuis en haar vriend zei, jeetje wat gebruiken jullie veel washandjes! Nu wij (zijn collega’s) lagen dubbel van het lachen.”

”Smerig was het, de doeken werden in een emmer met deksel gestopt en dan moest je de doeken uit de emmer gaan halen en gaan spoelen. Daarna kwam dat dikke maandverband (bleef nooit op zijn plaats zitten) wat je bij de drogist kocht en in Sassenheim verpakte ze het dan in bruin papier. Dus al snel wist iedereen wat er aan de hand was als je met een pak met bruin papier erom over straat liep.”

tol

”Ben de leeftijd van de maandelijkse rode vlag voorbij. Maar soms heb ik toch nog een maandverbandje nodig. Libresse vind ik nog steeds de beste. Zou die oude lappen van (heeeel) vroeger niet meer moeten. Lekten door, zat niet prettig en in de schuur stond een emmer afgedekt met een doek want stel je voor dat je broers het zagen.”

 

Wat vind Anneke’s testpanel van Librese Triple Protection

Ayfer:Libresse Triple Protection is dun en met handige vleugels. Neemt alles goed op, echt fijn in het gebruik.”

Tanja: ”Libresse Triple Protection zit comfortabel tijdens het sporten. Bleef goed zitten en lekte niet door! De versie met vleugels is mijn favoriet!”

Saar:”Je kunt alles doen wat je wilt wanneer je Libresse Triple Protection gebruikt. En je krijgt van dit maandverband geen last van irritaties. Het voelt alsof je geen maandverband draagt! Ik maakte mij geen zorgen over doorlekken.”

Christel:”Past goed in je ondergoed.Neemt het bloed goed op.Ik zou het zeker zelf kopen.”
Lize:”Persoonlijk merk ik geen verschil met ander maandverband.”

 

De mening van  Anneke Schrijft over Libresse Triple Protection.

Het is apart verpakt en zo is het maandverband makkelijk mee te nemen. Wanneer je een dochter hebt die op het punt staat ongesteld te worden, kun je haar alvast een maandverband in haar schooltas meegeven. Zodat als het moment daar is ze het bij de hand heeft. Wil zij het niet los in haar tras laten slingeren kun je het ook in een leuk etuitje doen! Het maandverband is van een goede kwaliteit en zit comfortabel. De variant met vleugels is mijn favoriet.

 

Wil jij zelf Libresse Triple Protection  uitproberen? Klik dan hier!

Neem ook eens een kijkje op de website van Libresse. Je vind er o.a.

 • veel leuke weetjes,
 • een pagina speciaal voor ouders,
 • informatie,
 • een menstruatie kalender zodat je makkelijk bij kunt houden wanneer het die tijd van de maand weer is.

 

 

 

Bron: Infonu.nl

Tekst: Clair- dbnl

Foto’s: Google

4 reacties op “Libresse Triple Protection (review)

 1. Ik ben dus uit de tijd van die katoenen maandlappen.
  Was een ellende en je moest het voor je broers en vader verborgen houden.
  Je voelde je nooit veilig ivm lekken.
  Dus de jongere generatie hebben het wat dat betreft veel beter.
  Gebruik het nu nog heel zelden vind alleen met vleugels niet prettig.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s