Kate Mosse – De nacht van de vogels (Boekreview)

Kate_Mosse,_De_nacht_van_de_vogels

Onlangs verscheen van de bekende Engelse auteur Kate Mosse de roman, ‘De nacht van de vogels’.  Deze roman speelt zich af in Sussex, Engeland begin 1900. Hoofdpersoon in deze roman is de tweeëntwintig jarige Constania Gifford. Constania woont samen met haar vader achteraf in een vervallen landhuis. In een ver verleden was de vader van Constania de eigenaar van een wereldberoemd museum met opgezette dieren. Dat museum is inmiddels vergaande glorie. Haar vader, verbitterd door allerlei gebeurtenissen waar zijn dochter geen weet van heeft, zondert zich af van zijn dochter en de rest van de wereld.

Constania is van mening dat haar leven in tweeën is gedeeld. Voor en na een ongeluk wat haar overkomen is als kind. Na dat ongeluk zijn de eerste twaalf jaar van haar leven uit haar geheugen gewist. Haar moeder is in het kraambed gestorven en zij kan zich haar dus niet herinneren. Maar wie is dan die lieve vrouw waarvan ze zich alleen de stem kan herinneren en de zachte handen die de haren uit haar gezicht streken? Constania is preparateur  en treed daarmee in de voetsporen van haar vader. Een bijzonder keuze, helemaal voor een vrouw levend in die tijdsperiode van de geschiedenis.

Na een vreemde gebeurtenis op het plaatselijke kerkhof waarna de vader van Constania spoorloos verdwijnt en er een lichaam van een vrouw wordt gevonden vlak bij haar huis, gaat Constania opzoek naar haar vader en de waarheid. Maar of dat nou zo goed idee is…

vog

Wikipedia: De preparateur houdt zich bezig met het prepareren of opzetten van dieren. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Iemand die dit doet noemt men een preparateur. Er zijn verschillende preparatietechnieken, zoals het ‘volledig opzetten’ of balgen.

Volgens lokale folklore is één nacht per jaar op het kerkhof te zien wie er zal sterven. Bij dede-scène-van-de-nacht-een-griezelig-kerkhof-21612569 eerste slag van de kerkklok richten alle blikken zich op de kerk. Niemand ziet dat er een stuk steen opgeraapt wordt. Als de laatste slag wegsterft, ligt er een vrouw dood op de grond.

Kate Mosse – Nacht van de vogels is hier te bestellen!

10 reacties op “Kate Mosse – De nacht van de vogels (Boekreview)

  1. Nu op E-reader. Het bruidenkwartet van Nora Roberts. Beetje luchtig. Ik wissel af. Heb pas Het stille meisje gelezen van Rosenfieldt. Hierna ga ik De kleine moeder van Bergen Belsen lezen is van Hetty Verolme

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s