De Lift (een column van Sophie Dijkgraaff)

Dit keer kun je op Anneke Schrijft een leuke column van schrijfster Sophie Dijkgraaff lezen. Hou Anneke Schrijft in de gaten want deze week vind je hier een winactie waarbij je een boek van deze schrijfster kunt winnen!

Elevator-etiquette

De Lift

Ik schrijf u vandaag vanuit een nogal benarde situatie. Het gruwelijke feit is namelijk dat ik – na een bezoek aan mijn vriendin Nina – opgesloten zit in een lift tussen de derde en vierde verdieping van haar flatgebouw. En zoals dat altijd gaat in het echte leven, het lijkt in niets zo spannend als in de film. Zo is er nergens een mega aantrekkelijk kerel te zien waarmee ik de lift scène uit Fatal Attraction na kan spelen! O, niet dat ik nou zo’n fan ben van Micheal Douglas, totáál niet zelfs. Maar een dergelijk tafereel met George Clooney schiet me niet zo snel te binnen. Maar goed, ik zit dus vast en volgens de man die mij toesprak via de luidspreker van de noodmelder, gaat het nog wel even duren. Wat te doen? Ja, ik moet wel iets uitrichten om mijn gedachten van mijn claustrofobie af te leiden. Even denken. Ik ben natuurlijk u verslag aan het uitbrengen – eindelijk gebruik ik na jaren weer eens mijn notitieblok – maar verder? Mijn mobiele telefoon werkt voor geen meter dus even een bezoek aan Facebook brengen zit er niet in. Ho, wacht even… ik hoor wat…

‘Mevrouw, gaat alles goed met u?’ Allemensen wat denkt die kerel zelf? Vrouw met opsluitingsvrees zit vast in lift, lolbroek! Nou ja, niet dat hij dat weet van mijn angst maar toch, wie zou het wel fijn vinden opgesloten te zitten?
‘Ik probeer wat verstrooiing te verzinnen, hebt u ideeën?’
‘Nu vraagt u me wat.’ Kijk, dat is nog eens een redder in nood.
‘Ik zou zo één, twee, drie niets weten… maar hulp is onderweg, nog even volhouden!’

Oké, aan hem heb ik dus ook geen barst. Even verder denken, optie één, facebooken gaat dus niet door. Optie twee, een boek lezen. Ach, wat jammer niet bij me! Dit was inderdaad een mooi moment geweest verder te lezen in De wereld van Godfried Bomans. Jeetje, wat kan die man schrijven! Bij hem vergeleken voel ik me een ware minkukel. Even denken… Optie drie. Pfff, wat is het hier warm aan het worden, de airco is zeker uitgevallen. Als het licht nu maar blijft branden!

Ah, ik hoor stemmen, niet door de luidspreker maar ergens van beneden…
Net op tijd, want ondanks dat u mij de benodigde verpozing bood, begon de angst me toch wel parten te spelen.
Wat een herrie…
Hé… daglicht! Bij mijn voeten zie ik daglicht!
‘Mevrouw, kunt u naar beneden komen? Vangen wij u op.’
‘O jee, moet ik uit de lift zakken?’
‘Als dat lukt.’
Tsjonge, dat heb ik weer! Moet ik vallend de lift uit in een mega korte rok. Even denken… Ik kan natuurlijk vragen of de heren even de andere kant uitkijken… Ach, ze zullen wel vaker een onderbroek hebben gezien, toch? Nou daar gaat-ie!

liftopsluiting_460

O, wat een heerlijke sterke handen!
Gossie, wat een prachtige blauwe ogen en dan dat brandweeruniform! Wat staat hem dat goed! Kijk, als dit goddelijk exemplaar van het mannelijk geslacht nu in de lift aanwezig was geweest, dan had ik er nog úren vast willen zitten!
‘Sophie!’
‘Nina, hoe kom jij nou hier?’
‘Wat denk je? Als er wordt gemeld dat er een vrouw vast zit in de lift en jij bent net op bezoek geweest, dan weet ik genoeg! Wanneer kan ik nou eens met je afspreken zonder dat er iets bespottelijks gebeurd?’
Tja, als ik daar een antwoord op kon geven.

Nog een column lezen van Sophie? Neem een kijkje op haar website!

 

Foto’s : Google

7 reacties op “De Lift (een column van Sophie Dijkgraaff)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s