Kaftan’s & djellaba’s

kaftan

Je ziet ze nu regelmatig tegen komen in de diverse modebladen…. kaftans. De kaftan komt oorspronkelijk uit oosterse landen maar  werd rond 1920 een echt mode-item.  Diana Vreeland (1903 – 1989 een  beroemde modejournaliste o.a. werkzaam voor Vogue) zei over de kaftan:

“kaftans are fashionable for the beautiful people.”

Deze vakantie heb ik een koffer vol met kleding meegenomen maar deze kleding weer amper gedragen. Ik hou ervan kaftanwanneer ik in Marokko ben kaftans & djellaba’s te dragen. Het zit zeer comfortabel en het staat elegant. en En oke ik beken, je voelt je wanneer je een kaftan of djellaba draagt stiekem een beetje een prinsesje 😉 Je vermijd zo ook de vraag, wat doe ik aan vandaag? En nee een kaftan of djellaba is  niet te warm om te dragen! Je verwacht het waarschijnlijk niet maar ook de kaftans en djellabas zijn aan modetrends onderhevigd. Elke keer dat ik in Marokko ben schaf ik enkele nieuwe stukken aan.  Zo is dit seizoen de rode djellaba het item dat je in je kledingkast “moet” hebben hangen. Ik had een geluk in Souk El Bararek bij kaftan du Mohammed de laatste rode djellaba te kunnen bemachtigen. Verder heb ik deze vakantie een pastelblauwe kaftan en een witte gebloemde djellaba aangeschaft. De djeleba wordt meestal gedragen als een jas  en een kaftan wordt gedragen als een jurk.

DSCI2239

6 reacties op “Kaftan’s & djellaba’s

 1. Heb in 1974 op vakantie in Marokko een blauwe gekocht.
  Droeg hem thuis als ik van mijn werk kwam en gegeten had en voornamelijk in de winter.
  Zat comfortable en was lekker warm.
  Vind ze mooi alleen ik zou er hier in Nederland er niet mee buitenshuis komen.
  Er zijn wel hele mooie ontwerpen bij.

  Even een vraag draag jij ze in Marokko omdat bijna iedereen er mee loopt of gewoon omdat je fijn vind dragen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s