Een dag uit het leven van …. Spotty de appaloosa pony

Dit keer een dag uit het leven van Spotty de Appaloosa pony.

10714522_1472671526331795_3593400537607937224_o

Pipi Langkous

Hallo ik ben Spotty, een 14 jarige appaloosa pony. En woont al sinds kleins af aan bij mijn baasje Esther. Mijn beste vrienden zijn: het grote paard Monty en Pip het konijn. Ik ben de verzorgpony van Sara. Mijn kleur is schabrak bont, wit met allemaal zwarte stippen net zoals het paard van Pipi Langkous maar dan in mini maat.Ik ben 1.05cm groot en behoor in het stamboek bij de kleine maat appaloosa. Velen van jullie kennen mij vast van de Eper paardenvierdaagse waar ik samen met mijn baasje al 10 jaar met veel plezier aan mee doe. vooral de intocht vind ik geweldig. Mijn baasje wil dat ik het rustiger aan ga doen maar dat vind ik maar saai. Ik heb nog allerlei leuke plannen en ideeën.

Tandarts

Vandaag kwam de paardentandarts op bezoek. De tandarts zei dat Monty (het andere paard wat hier woont) hele goede tanden heeft. Maar dat ik beter moet poetsen en minder moet snoepen. Zoals je kunt zien op de foto ben ik daar niet zo blij mee 😦

10356255_1472692802996334_1664521757883272841_n

Dieet

Ik ben te dik en daarom moet ik van mijn baasje op dieet. Omdat het vandaag zulk mooi weer was wou mijn baasje Esther met mij een ritje maken met de koets. Mijn buik paste helaas niet meer tussen de lamoen van de koets. Sara zegt dat ik teveel eet en snoep. Iedereen weet toch dat ik een pony ben met zware botten en dat ik groei van lucht! Vanaf vandaag sta ik in een kaler stukje wei en mag ik elke dag kort grazen op een strook vers gras. Als aanvulling krijg ik hooi en suikervrije muesli. Verder ga ik elke dag met mijn baasje mee naast de fiets een blokje om. Vandaag kwam ik een heerlijke sappige graspol tegen en dat kon ik natuurlijk niet aan mijn neus voorbij laten gaan! Ik stopte acuut en toen ik mijn hoofd naar beneden deed om een hap te nemen viel mijn baasje bijna van haar fiets. Nu het in de avond en nacht kouder is staan Monty en ik s’avonds op stal. De stal is aangepast zodat ik net als Monty fijn naar buiten kan kijken. Ik moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van wat er daar allemaal gebeurd!

spotty

Foto’s Anneke Schrijft en Esther Bakker

5 reacties op “Een dag uit het leven van …. Spotty de appaloosa pony

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s