Marokkaanse bruiloftsstoet

foto

Afgelopen zomer tijdens mijn vakantie in Marokko was ik op weg naar een terrasje om samen met mijn gezin iets te gaan drinken, ondertussen verzamelde zich op het plein een menigte. De reden daarvan was een traditionele bruiloftsstoet die midden op het plein halt hield. De bruid, die leek te komen uit een sprookje van 1001 nacht, zat op een mooi groot wit paard. De bruid was op weg naar haar bruidegom en werd begeleid door vrienden, familie, muzikanten, zangers en dansers die toen de stoet stil hield een optreden gaven. Ondertussen verzamelden steeds meer toeschouwers zich op het plein en begonnen mee te zingen en dansen. Toen de stoet de weg vervolgde lag gelijk het verkeer stil.

stoet

Als er een bruiloftsstoet aankomt staan alle automobilisten gelijk op de rem en maken plaats voor de stoet. Het leuke is dat alle toeschouwers die zich op het plein verzamelt hadden zich bij de stoet voegde toen die zich weer in beweging zette. Het is elke keer weer bijzonder om mee te maken. Iedereen loopt mee met de stoet en deelt mee in de vreugde. Wanneer je de vraag stelt wie er gaat trouwen moeten de meeste mensen je het antwoord schuldig blijven. Er is een trouwerij, een blijde gebeurtenis en dat is het enige dat telt. Wie er gaat trouwen doet er eigenlijk niet toe. Er zijn verschillende manieren om een trouwerij te vieren in Marokko, van modern tot traditioneel. Voor mij blijft deze traditionele manier het allerleukste. Wat een feest is dat ieder keer weer om mee te maken. Je waant je dan voor even in een sprookje van 1001 nacht.

Foto’s Google

6 reacties op “Marokkaanse bruiloftsstoet

 1. Ja elk land weer zijn eigen gewoontes.
  Lijkt me best leuk om zoiets eens te zien, maar dan moet je wel daar net zijn.
  Bruiloften hier zijn heel anders, maar onze aard is ook anders.
  Zoon heft eens een bruiloft in India mee gemaakt.
  Waren zeker 400 gasten en toen hij vroeg wie hoort nu bij het bruidspaar wist feitelijk niemand van wie is wie.
  Hebben zelf 1 bruiloft in Engeland meegemaakt.
  Word ook heel groots gevierd, niet zoals in Marokko hoor.
  Ook 2 bruiloften in Ierland.
  Veel gasten maar daar moet je, je eigen drankjes etalen.
  Alleen tijdens het diner krijg je het gratis.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s