De boekenkast de deur uit?

Open book and electronic book reader

Afgelopen zomervakantie ben ik, samen met mijn gezin,  met het vliegtuig naar Marokko op vakantie geweest. Ik ben dol op lezen en daarom nam ik naast papieren boeken ook een e-reader mee. Digitale boeken nemen weinig ruimte in beslag en dat leek mij handig want aan 23 kilo bagage  in een koffer zit je zo. Naast een te grote hoeveelheid aan boeken wou ik natuurlijk ook een te grote hoeveelheid aan kleding meenemen. Terwijl ik mij toch echt had voorgenomen dit keer minder spullen mee te sjouwen. Hoe handig de e-reader ook bleek te zijn, er gaat voor mij toch niks boven een boek van echt papier. Ik vind een papieren uitgave veel gezelliger om te lezen en je hoeft niet op te letten of je boek opgeladen is zoals bij een e-reader. Stroom of geen stroom lezen kan altijd. bij thuiskomst heb ik de e-reader weggegeven . Ben ik te ouderwets of delen jullie mijn mening?

 

 

12 reacties op “De boekenkast de deur uit?

 1. Hopeloos ouderwets ;-)) Als zijnde groot fan van boeken, is mijn e-reader op dit moment favoriet ik vind het heerlijk om stapel boeken bij me te dragen en altijd iets te lezen bij me te hebben. Maar die boekenkast, die heeft iets daar kan geen e-reader tegenop!

  Like

 2. Geef mij maar een papieren boek boven een e-reader. Ik vind dat het lezen van een boek toch nog altijd meer gevoel in zit van de schrijver dan op zo een e-reader.
  Al is het handig om mee te nemen en qua gewicht niet zo zowaar het is niet het zelfde.

  Zelf heb ik geen e-reader en zal het de komende tijd ook niet aanschaffen.

  Like

 3. Ik heb nog geen e-reader. Ik voel me soms wel een uitstervend ras hoor met mijn boeken. Ik doe het ook met cd’s. Ik vind het nog steeds fijn om een cd op te zetten (stiekem zit ik er zelfs aan te denken om weer een platenspeler aan te schaffen) i.p.v een playlist op een computer.

  Like

 4. Mijn boekenkast blijft favoriet, maar op reis en op het strand is het heerlijk dit lichte object in je linkerhand te houden en met je duim bladzijden om te slaan, dus allebei mogen ze blijven

  Like

 5. Niet alle vooruitgang is een verbetering. Geef mij maar een lekker ouderwets, goed boek. Niets zo fijn als een papieren versie om mee in slaap te vallen. Wanneer dat boek uit mijn handen glijd hoef ik niet bang te zijn dat het stuk kan vallen wat met een e-reader zeker het geval kan zijn.

  Like

 6. ik lees beide, en beide hebben zo hun voordelen, ik kan weken achter elkaar lezen op de eraeder zonder dat het opgeladen hoeft te worden maar dat ligt aan de combinatie om en om, de ereader ligt lekker licht in de hand en ik kan er mee in de zon lezen, ideaal!

  Like

 7. Allereerst zag ik aan je blogs dat jij een hele fijne vakantie hebt gehad! 🙂
  Ik heb ook even gestemd op other, namelijk beide. Ik lees boeken van papier maar ook online. Dat laatste zijn korte verhalen, blogs, zoals ook altijd de jouwe lees 😉 Blogs lezen deed ik al voordat ik zelf een blog had maar nu steeds meer en vaker, omdat ik het leuk vind maar ook omdat men mijn blog leest. Mijn laatste papieren boek was van Mary Sjabbens : open boek, bijzondere verhalen van doodgewone mensen. Dit zijn ook korte verhalen maar ik lees ook graag van de schrijfster Santa Montefiore.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s