Terug in de tijd…

Zou het niet fijn zijn als het echt zou kunnen? Terug in het verleden gaan net zoals Folkert wil in zijn gedicht. Alle mensen weer zien die er nu niet meer zijn. Of de mooiste dag van je leven nog een keer beleven. Terug in het verleden te gaan en een andere keuze maken dan dat je toen deed. Terug in de tijd zou jij dat willen? Ik soms wel…

terug1

Zet de tijd terug, terug in het verleden

Iedereen is er weer ook al zijn ze nu overleden

Dan zal ik met mijn vader naar het dorp gaan van zijn jeugd

Dan leefde die man weer helemaal op en dat deed me deugd

Ik zou met hem gaan wandelen door de straten van weleer

Daar aan denkend verlang ik naar meer

Mijn vader zou dan spreken hij sprak duizend tongen tegelijk want een was niet genoeg

En als ik hem zou vragen vertel nog een verhaal dan beginnen zijn ogen te glunderen hij hoopte al dat ik het vroeg

Eenmaal thuis gekomen zag ik dan in zijn oog een traan

En ik dacht bij mijzelf laat hem maar alstublieft voor een moment begaan

Later rij ik vast door mijn geboorte plaats Groningen

Gaan mijn gedachten terug naar mijn jeugd en soms mijn dwarse vertoningen

De stad waar ik ben grootgebracht

En waar dit leven mij is toebedacht.

Zal ik terug gaan denken aan de tochten met mijn vader

Zijn we voor even niet ver weg maar heel erg nader…

 

Wil je meer schrijven van Folkert Rath lezen neem dan een kijkje op zijn blog!

15 reacties op “Terug in de tijd…

  1. Een pracht van een gedicht. Terug in de tijd gaan, neen dank je, wel de mooie herinneringen koesteren en de slechte zo ver mogelijk achter me laten en vooruit kijken. Ik leef nu, op dit moment, niet in de toekomst en nog minder in het verleden. Warme knuffel.

    Like

      1. Als ik dan terug zou mogen in de tijd dan word ik echt héél hebberig Anneke! Want dan bezoek ik een moment dat ik al mijn dierbaren tegelijk zie. Dat zal dan een feest zijn geweest toen iedereen bij elkaar was. Al mijn vrienden en vriendinnen en mijn hele familie. Dat moment is ooit geweest, echt iedereen dus kies ik dat 🙂

        Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s