Play 4 kids

Ik wil jullie via mijn blog kennis laten maken met Saar en haar stichting play4kids. Saar is net terug van een reis naar Afrika. Wat ze daar deed en het hoe en waarom vertelt zijzelf .

Hallo lezers van deze blog.Mag ik mij even voorstellen……

Mijn naam is Saar Houwaart, ben 55 jaar, 36 jaar getrouwd met Robert, moeder van 2 dochters en oma van 5 kleinkinderen. Mijn dagelijkse bezigheid is om kinderen en gezinnen, door middel van coaching, met elkaar te verbinden. Zowel beroepsmatig als op vrijwillige basis.

DSC_0736 (1)

Vijf jaar geleden (16 juni 2009) hebben Robert en ik Stichting Play4kids opgericht. De stichting stelt zich tot doel om kinderen in binnen- en buitenland te helpen, die om uiteenlopende redenen niet goed mee kunnen komen in de maatschappij.

Doelgroepen zijn onder meer:
1. Kinderen met een gedeeltelijke beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk
2. Kinderen met ADHD
3. Kinderen met psychische problemen
4. Kinderen met een instabiele thuissituatie

In onze tijd nemen met name de laatste drie doelgroepen sterk in omvang toe. De disbalans kan door een goede begeleiding, met aandacht voor essentiële benodigdheden voor een gezonde basis, effectief worden hersteld.
De voornaamste redenen, waarom deze kinderen niet mee kunnen komen, bestaan uit een eventueel tekort aan :
• voeding in zowel eten als communicatie,
• sport,
• muziek,
• kleur en
• ritme hebben/krijgen.

DSC_0204

De stichting tracht haar doel daarom onder meer te verwezenlijken d.m.v. het begeleiden van deze kinderen (individueel of in groepsverband) en het uitzetten van projecten. Dit in samenwerking met andere instanties en stichtingen, zoals GGD, OpMaat, gemeentelijke instellingen, CJG. In het buitenland heeft de stichting, in samenwerking met diverse stichtingen en instanties, diverse projecten opgezet. Met als voorbeelden:

1. UGANDA.
Het helpen van een school (TWIN SCHOOL) in Seeta. Met behulp van donaties vanuit Nederland heeft de stichting op deze school een kliniekje opgezet waar de bevolking gebruik van kan maken. Denk aan het opzetten van een kaartensysteem waar gegevens worden bijgehouden over gezondheid en levenswijze. Maar er worden ook preventieve onderzoeken gedaan.
2. ZUID AFRIKA
Mede door donaties heeft de stichting muziekinstrumenten kunnen aanschaffen voor een project waarin straatkinderen een mogelijkheid krijgen om de dag, door muzieklessen, anders in te vullen. Het betreft 3 plaatsen in Zuid Afrika nl. Kaapstad, Pretoria en Qwa Qwa. Deze instrumenten zijn aangeschaft in Zuid Afrika. Door het besparen van vrachtkosten konden er meer instrumenten aangeschaft worden.

Brass band

Op dit moment is de stichting met 2 projecten bezig in Zuid Afrika. Het eerste project is om kinderen met een gehoorprobleem te helpen. Dit project heeft een lange looptijd (plm 4 jaar). Dit aangezien men eerst in kaart wilt zetten waar de hulp nodig is en de juiste personen worden aangetrokken die dit project kunnen dragen. Wat is hiervoor benodigd: Kennis, apparatuur (meetapparatuur, gehoorapparaten, pc’s) en locaties.

Het tweede project betreft het inzamelen van bomen voor scholen in Zuid Afrika. De bedoeling is om bomen bij de scholen te plaatsen waardoor de kinderen kunnen schuilen voor zowel de zon als regen. De opzet is om scholen hier in Nederland in het nieuwe schooljaar attent te maken op dit project. Door donaties van deze bomen worden de scholen ook met elkaar verbonden. Op de site van de stichting (www.stichtingplay4kids.com) zal dan een overzicht worden gegeven welke school in Nederland gedoneerd heeft en welke school in Zuid Afrika deze heeft gekregen.
Mede door het plaatsen van websitelinks kunnen de scholen met elkaar communiceren.

Maar niet iedere school in Zuid Afrika is voorzien van computers. Daardoor is de stichting een samenwerking aangegaan met SNEW. SNEW houdt zich bezig om gebruikte computers, telefonie etc. in te zamelen en deze te recyclen. Dit volgens een bepaald concept.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen of ideeën hebben kunt u mailen naar saar@stichtingplay4kids.com of neem een kijkje op de website van play4kids.

Met vriendelijke groet,
Saar

5 reacties op “Play 4 kids

  1. Wat goed Anneke dat jij hier aandacht aan hebt besteedt in jouw blog! En wat fantastisch dat Saar en haar man deze stichting hebben opgericht, het filmpje is ook erg duidelijk! Ik zou willen dat ik nog een idee had maar zo te zien hebben ze het prima voor mekaar 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s