Dag van het schaap

 kopfoto1

Ben je opzoek naar een leuk dagje uit aankomend weekend voor het hele gezin? Dan is dit waarschijnlijk een leuke tip!

Unieke schapen- én geitendag in Ermelo.

Het grootste schapenevenement van Nederland is terug. Na een laatste editie in 2011 is de Dag van het Schaap weer terug. Dit jaar wordt het grootste nationale schapenevenement gehouden op zaterdag 31 mei in Ermelo. De Dag van het Schaap heeft voor iedere liefhebber wat wils. Zo zijn er zeer diverse schapenrassen te zien, het Mooiste Schaap van Nederland wordt gekozen, lamsvlees is te proeven, werkhonden drijven schapen bijeen en natuurlijk ontbreekt het Nederlands kampioenschap schapen scheren niet. Daarnaast zijn er dit jaar ook geiten te bekijken.

De Nederlandse schapenhouderij is uiterst divers. Van mensen die een paar schapen bij huis hebben tot aan professionele houders die er hun brood mee verdienen. Maar ook de gewone burger komt steeds vaker in aanraking met schapen. De dieren worden regelmatig met hun herder ingezet om de natuur in stadsparken en natuurterreinen te onderhouden.

collage schapen

De Dag van het Schaap heeft dan ook voor iedereen wat te bieden. Tientallen schapenrassen zijn van heel dichtbij te zien. Wol- en viltfanaten kunnen terecht op het Wolplein. Kunstwerken met schapen worden tentoongesteld. Voor kinderen zijn er enkele activiteiten, zoals knutselen, kleuren en er is een groot springkussen. Daarnaast zijn de workshops met schapenhonden en het Nationale kampioenschap schapen scheren voor de hele familie een spektakel om te zien. Ook geitenliefhebbers kunnen zich dit jaar vermaken. In de geitenhal zijn allerlei geitenrassen te bewonderen en daar wordt ook de ‘Geit van de Dag’ verkozen.

De Dag van het Schaap vindt plaats op het terrein van de KNHS, De Beek 125, 3852 PL Ermelo. Dat is aan de Provinciale Weg N302, tussen Harderwijk en de snelweg A1. Het evenement duurt van 9:00 tot 16:30 uur. Entree is 10 euro, kinderen t/m 12 jaar gratis. Parkeren is gratis.

Voor meer informatie neem een kijkje op de website van Dag van het schaap

12 reacties op “Dag van het schaap

 1. Hoi schapen zijn zo mooi mijn zus is boerin en zij woont in Nieuw-Zeeland en daar zijn ook hele mooie schapen ze zijn zo mooi en lief en die anders dan de Nederlandse schapen

  Like

  1. Wat leuk dat je zus een boerin is, dat is denk ik 1 van de leukste beroepen dat er is 🙂 Wel jammer natuurlijk dat ze zo ver weg woont maar Nieuw – Zeeland lijkt mij een erg mooi land. Heb jij daar al eens een kijkje genomen?

   Like

   1. Ja ik ben toen op vakantie geweest toen ik nog geen kinderen had .Het noorden eiland is tropisch en het zuiders eiland is als Nederland plat en kouder en het weer is ook anders ik vond de noorden kant mooier de zee was helder blauw en de palmbomen en de mooie zwarte strand was gaaf om te zien maar wel warm je verbrande je voeten.

    Like

   2. ga er een keer heen dan kan je een over schrijven Echt een aan rader om een keer in je leven te maken

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s