Zomer op je bord

In een vorig artikel beantwoorde ik de Liebster Award vragen van Margo Vonk. Margo vroeg naar mijn pompoensoep recept.  Ik  moest haar een antwoord schuldig blijven omdat ik (tot nu toe) pompoen alleen in de couscous gebruik. Pompoensoep klinkt als een lekker, gezond zomers recept en daarom vroeg ik aan margo hoe zij het maakt.

Margo’s recept voor zomer op je bord

Recept van een zomerse Pompoensoep:

  • 4 kilo pompoen (dat deelt lekker uit)
  • 4 grote uien (of 6-7 kleinere)
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
  • 8 paprika’s (rood geeft de mooiste kleur)
  • Stuk verse gember wortel (of een stuk of 8 bolletjes uit een pot)
  • Twee eetlepels olie (ongeveer)
  • Theelepel zout (naar smaak)
  • Crème fraîche of roomkaas.

Snijd lekker veel pompoen in stukken. Als de schil nog gaaf is, dan hoeft ie er niet af. Leg de brokken op een schaal in de oven, besprenkel ze met olie en gril de stukken in drie of vier keer vijf minuten bruin en zacht. Elke keer even omscheppen. Spreid de brokken goed uit, zodat ze de warmte vangen.
Snijdt de paprika’s in grote stukken en gril die ook. Liefst rood, dat is mooi voor de kleur van de soep. Eventueel een verse peper meegrillen. Een beetje pit kan pompoen wel hebben.

Ondertussen in een grote pan (met dikke bodem) uien bakken en een stuk kleingemaakte verse gember. Als de uien bruin zijn, kan de pompoen erbij. Er zit zoveel vocht in de vrucht dat toevoegen van water niet nodig is. Wel een theelepeltje zout. Als alles in de pan samen gevoegd is, is een kwartiertje tot halfuurtje zacht stoven voldoende om alles te garen en de smaken te vermengen. Gebruik de staafmixer om een mooie romige soep te maken. Bij het opdienen een schepje crème fraîche toevoegen of een kruidige roomkaas.

9 reacties op “Zomer op je bord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s