Wilson Legacy

Wilson Legacy is een Nederlandse band die binnenkort hun eerste EP uitbrengt. Ik vind hun muziek erg goed en greep deze gelegenheid aan om bandlid Vincent Maat enkele vragen voor te leggen.

Vincent stelt zich voor

Mijn naam is Vincent Maat, geboren in 1968 in Oosterbeek en thans woonachtig in Drenthe (Nederland). In het dagelijks leven ben in Instructeur BHV (Bedrijfs Hulp Verlening), Brandbestrijding en Ontruiming bij het bedrijf HumanDrive. Ik ben getrouwd en heb twee dochters, 16 en 19 jaar oud.

Hoe ben je op het idee gekomen om de muziek in te gaan?

Op 6 jarige leeftijd ben ik op pianoles gegaan en dat heb ik 10 jaar volgehouden. Vanaf het begin aangegeven dat ik popmuziek verkoos boven klassieke muziek en aldus geschiedde. Tot mijn 16de heb ik de volledige stof behandeld gehad zoals nu op het conservatorium geven wordt. Ik heb les gehad in het componeren en arrangeren van songs en het samenspelen met andere muzikanten.

Wat zijn je eerste muzikale herinneringen?

Mijn eerste LP die ik kocht was van ABC, The lection of love en werd gegrepen door de waanzinnige productie van producer Trevor Horn, voor mij een enorme inspiratiebron door de jaren heen.

Hoe omschrijf je de stijl van jullie muziek?

Onze stijl is denk ik het beste omschrijven als “Adult Contemporary” althans dat is wat Amerikaanse contacten van ons er over zeggen. Wijzelf vinden het een mix van pop, soul, funk en een beetje rock.

Wat is de betekenis achter de naam Wilson Legacy?

De naam komt voort uit een fictief persoon (Wilson) die op zijn zolder een enorme koffer had staan met allerlei verschillende soorten muziek erin. De erfenis dus van deze persoon die toevallig hetzelfde heet als twee muzikale helden van mij: Wilson Pickett en Jackie Wilson. Het zal je niet verbazen dat ik een enorme fan ben van zwarte Amerikaanse muziek.

vincent maas

Uit wie en hoeveel personen bestaat Wilson Legacy?

Onze band bestaat uit 4 personen:

Ikzelf op zang en toetsen

Richard Christiaans op bas

Marcel van der Werf op drums

Hans Blaettler op gitaar

Daarnaast doet Hans Polak onze PR en Sales.

Wanneer komt de nieuwe cd uit?

Onze eerste EP “Love?” is klaar en geperst en komt nog voor 1 juni op de markt, dat wil zeggen dat we het eerst helemaal in eigen beheer gaan distribueren.

Hoelang zijn jullie bezig geweest met deze EP?

Wij hebben vorig jaar zomer, drie dagen opgenomen in de de Soundwise Studios van Eric van Tijn en Jochem Fluitsma in Amsterdam. In de Nederlandse muziekscene zeer bekend.

Naar welke muziek luister jij graag?

Ik heb best wel een brede smaak maar mijn voorkeur gaat uit naar artiesten als Maxwell, Remy Shand en alles wat Trevor Horn geproduceerd heeft.

love

Waar haal je de inspiratie vandaan om nummers te schrijven?

De inspiratie van nieuwe nummers komt spontaan, daar hoef ik eigenlijk me niet voor in te spannen. Alles wat ik schrijf is eigenlijk niet autobiografisch dus fictie. Wat in me opkomt schrijf ik op. Eerst de muziek en daarna de tekst.

Wat is je muzikale hoogtepunt tot nu toe?

Dat zijn er meerdere maar voornamelijk het feit dat we uitgenodigd zijn om de EP te gaan opnemen in de Soundwise studio en dat we gewerkt hebben met twee topproducers, Emile den Tex en Joos van Leeuwen.

Neem ook een kijkje op de website van Wilson Legacy.

Luister naar  Only angels go to haven een nummer van de nieuwe EP love.

4 reacties op “Wilson Legacy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s